Flygtningefamilier vil gerne have hjælp til integration

​Sundhedsplejersker spiller en vigtig rolle som brobyggere til det danske samfund for flygtninge. Det viser integrationsprojekt, som Nordea-fonden støtter med 21 millioner.

En række flygtningefamilier i Thisted Kommune vil frem til 2020 få ekstra hjælp af sundhedsplejersker til at blive integreret i det danske samfund. Thisted og 15 andre kommuner deltager nemlig i projektet ’Sundhedsplejersker styrker integration’ som pilotkommuner.

quoteI Thisted Kommune er det fire sundhedsplejersker, der leverer besøgspakker til de 99 flygtningefamilier, som i vores kommune er inden for målgruppen

Trine Troldborg, ledende sundhedsplejerske i Thisted Kommune

Sundhedsplejerskerne i pilotkommunerne er blevet efteruddannet som de første i projektet og tilbyder som noget ekstra flygtningefamilierne såkaldte besøgspakker med temaer som opdragelse, kønsroller, tilknytning, sprogudvikling, sund kost, motorik samt dagtilbud og overgang til skole i Danmark.  

- I Thisted Kommune er det fire sundhedsplejersker, der leverer besøgspakker til de 99 flygtningefamilier, som i vores kommune er inden for målgruppen, siger Trine Troldborg, som er ledende sundhedsplejerske i Thisted Kommune.

Arbejdet med besøgspakkerne er begyndt den 1. november.