Fire stemte nej til kommunefusion

Byrådet i Struer har besluttet at sende forslaget om en sammenlægning med Holstebro til afstemning - men fire byrådsmedlemmer stemte imod.

Det er ikke alle politikere i Struer Kommune, der synes, at det er en god ide, at kommunen slår sig sammen med Holstebro.

Det står klart efter, at sagen tirsdag aften blev behandlet på den åbne del af byrådsmødet i Struer.

Borgmester Mads Jakobsen (V) var i forvejen sikker på et flertal for at stemme forslaget til folkeafstemning, men debatten afslørede alligevel modstand.

Fire ud af 21 byrådsmedlemmer stemte imod - der var tale om to socialdemokrater, en konservativ og en SFer, oplyser borgmesteren.

- Det har været signaleret hele tiden, at nogen var imod, at vi overhovedet skulle snakke om det her. Det er helt fair, og jeg har det faktisk godt med, at vi havde det på den åbne del af byrådsmødet, så vi fik truffet en formel beslutning om at sætte det her i gang, siger Mads Jakobsen.

Der bliver nu nedsat en arbejdsgruppe med fem medlemmer fra hver kommune. Gruppen skal udarbejde et beslutningsforslag, som formentlig kan behandles på byrådsmødet i oktober.

Herefter er det planen, at forslaget skal til folkeafstemning den 3. december - samtidig med afstemningen om det danske retsforbehold i EU.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.