En måned efter åbningen: - Jeg arbejder 75 timer om ugen

René Bach-Andersen skiftede for en måned siden sit job som bankmand ud med jobbet som købmand i Tvis. Nu arbejder han næsten alle sine vågne timer i sin nye butik.

Lige nu arbejder René Bach Andersen 70-75 timer i ugen. Men håbet er, at han i det mindste kan holde lidt fri med sin familie i weekenderne.
Lige nu arbejder René Bach Andersen 70-75 timer i ugen. Men håbet er, at han i det mindste kan holde lidt fri med sin familie i weekenderne.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Den 9. marts var der stor åbningsfest i Spar Tvis, da den nye købmand slog dørene op til sin nye butik. Kunderne strømmede til, og over 1000 mennesker handlede på den første dag. 

En måned efter er tilstandene blevet lidt mere normale, men der gik alligevel noget tid.

- De første to uger var vilde. Der var der masser, der skulle ind og se butikken. Nu er det nok mere almindeligt, fortæller René Bach-Andersen og fortsætter.  

14:13
Her kan du se hele udsendelsen om bankmanden, der blev købmand.

- Nu har vi fået det der mandag, tirsdag og onsdag som typisk er stille i en butik.

Inden åbningen var købmanden overbevist om, at lokalsamfundet ville støtte op og handle i butikken. Og den overbevisning er han blevet bekræftet i efter en måned.

- Jeg synes, det går, som vi havde forventet og budgetteret med, siger René Bach Andersen.

Engang imellem skal man have en lur på sofaen

Men succesen kommer ikke af sig selv. Det kræver nemlig mere end almindeligt meget arbejde, når man springer ud i livet som købmand.

- Jeg arbejder nok 70-75 timer i ugen. Jeg møder klokken 5.30, og så går jeg tidligst hjem klokken 18.00. Engang imellem så skal man have en lur på sofaen, siger René Bach-Andersen.

Men han er ikke overrasket over, hvor meget det kræver. Det har faktisk hele tiden været planen, at han skulle arbejde så meget i starten. Men når der er gået lidt længere tid, så skulle der også gerne komme andre forhold.

- Jeg skulle gerne ned på 60-65 timer. Men det er tanken, at jeg skal blive ved med at være der fra 6 til 18 og så have mere fri i weekenden, end jeg har nu, siger René Bach-Andersen. 

Det er snart et år siden, at købmanden besluttede sig for at sige sit job i banken op. Siden har han været igennem et langt forløb med opbygning af ny butik, oplæring i at være købmand, åbning og nu den daglige drift. Det er blevet et andet liv for den 47-årige. Men han mener stadig, at det er den rigtige beslutning, han traf sidste år.

- Ja, det tror jeg. Men det er hårdt, siger René Bach-Andersen, imens han er i fuld gang med at pakke varer ud til weekendens rykind af kunder.