Kommende købmand blæser på statistikken og åbner butik i Tvis

Lukkeloven har været hård mod de små butikker på landet og har resulteret i mange butikslukninger. En lokal mand fra Tvis har sat alt på spil og går mod strømmen sammen med hele byen.

I øjeblikket er der fuldt gang i det byggeri, der snart gør René Bach-Andersen til købmand i Tvis. Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Hver tiende landsby-butik er gennem de seneste år lukket ned. Det er René Bach-Andersen fra Tvis lidt uden for Holstebro ligeglad med, for han mener nemlig, at hans hjemby bør have en købmand, og det får ham nu til at åbne sin egen.

Selvfølgelig giver det stof til eftertanke, men vi synes, at Tvis har sin berettigelse i forhold til at have en købmand.

René Bach Andersen

- Jeg er 100 procent sikker på, at det her kan lykkes. Vi har samlet 3,5 millioner kroner ind lokalt hos byens borgere. Det viser en kæmpe opbakning til det her projekt, fortæller René Bach-Andersen.

Han siger dermed farvel til et job som erhvervsrådgiver i en bank, hvor han har været i 28 år. Selvom han tror på projektet, så bliver den kedelige statistik, der fortæller, at hver tiende af de butikker i byer med under 5.000 indbyggere lukker ned, dog bemærket hos den kommende købmand. 

- Selvfølgelig giver det stof til eftertanke, men vi synes, at Tvis har sin berettigelse i forhold til at have en købmand. Vi har en tilpas størrelse, og vi har en skole, der går op til 9. klasse, fortæller den kommende købmand.

Læs også Hver 10. butik i de små byer er lukket

- Tvis skal have en indkøbsmulighed

René Bach-Andersen er én af de 1300 mennesker, som i dag er bosat i Tvis. Det ligger ham derfor meget på sinde, at det går byen godt. 

- Hvis Tvis skal være et attraktivt sted at bosætte sig, så skal vi have indkøbsmuligheder. Vi har vores rigtig gode skole, vi har masser af sportsfaciliteter og øvrige tilbud i fritiden, men vi skal også have indkøbsmuligheder. Det kan godt virke skørt, men jeg er tændt af den tanke, at Tvis skal have en indkøbsmulighed. Det vil jeg gerne være med til at sikre, fortæller han. 

Den kommende Tvis-købmand har planer om at indføre, at de lokale kunder kan handle ind på nettet og derefter få leveret varerne til døren.

03:21 Luk video