To elever bortvist i Lemvig

Lemvig Gymnasium bortviser to elever efter en narkosag ved en gymnasiefest.

narkobillede.jpg

Fredag inden efterårsferien var der fest for gymnasieeleverne i Lemvig. I forbindelse med festen blev to 19-årige elever anholdt og sigtet for besiddelse af et ecstasy-lignende stof.

Gymnasiets rektor ville på daværende tidspunkt overveje, hvad der skulle ske med de to elever. Til Lemvig Folkeblad sagde han følgende:

I løbet af efterårsferien skal jeg have en snak med dem begge. Som udgangspunkt er det dog bortvisningsgrund at være i besiddelse af narkotiske stoffer. Det skal være trygt at gå til fester på gymnasiet, og det skal det også blive ved med. Men det giver anledning til, om vi skal se nærmere på opsynet ved vores fester, og forhåbentlig er denne sag også en afskrækkelse til andre elever om at tage stoffer med til fester på skolen, siger Bo Larsen, Rektor, Lemvig Gymnasium.

Men nu har gymnasiet definitivt valgt at bortvise de to 3.G-elever fra skolen. De to bortviste drenge er 19 år og fra henholdsvis Hygum og Lomborg. I følge Lemvig Folkeblad var de to anholdte en del af en gruppe på i alt fem personer. De øvrige tre havde ikke nogen tilknytning til gymnasiet og kunne derfor ikke deltage i festen på gymnasiet. I stedet cirkulerede de rundt på skolens parkeringsplads.

De to elever blev opdaget, fordi både vagter og lærer fik mistanke til dem, fordi de gik ud og ind ad indgangen flere gange i løbet af aftenen.

Her kan du se rektors reaktion på beslutningen om bortvisningen af de to elever:

0:26