Danmarks største kødproducent vil lave plantebøffer

Danish Crown er snart klar til at sende plantebøffer på markedet.

Danish Crown er klar med deres plantepasserede burger i slutningen af 2019. Foto: Dmitry Sytnik/Scanpix

Læs også Rødbedeproducent: Gennembrud at Danish Crown vil lave planteburgere

En af verdens største slagterier, Danish Crown hopper nu med på den vegetariske bølge og vil om få måneder sende planteburgere ud i butikkerne. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

- Væksten i salget af de plantebasserede produkter vil formentlig fortsætte, så lad os se, om vi ikke kan få en forretning ud af det. Vi kan jo ikke stå tilbage – støbt i beton – og nægte at følge med udviklingen, siger Finn Klostermann, der er administrerende direktør i Dansih Crown Beef til avisen.

Flere og flere kødalternativer

Læs også Flæskesteg med god samvittighed: Danish Crown vil lave grønne grise

Planen er, at Danish Crown er klar med deres nye planteburger inden året slutter. Og det kødløse marked er voksende. Ifølge Jyllands-Posten forudser banken Barclays, at markedet for kødalternativer vil vokse til 900 milliarder kroner i løbet af det næste årti.

- En del af de varer, der er i handlen nu, er baseret på soja. Vi vil gå en anden vej og lave burgere på basis af eksempelvis ærter og rødbeder, som vi mener falder danskerne mere naturligt at købe, siger Finn Klostermann til avisen.

De nye burgere skal produceres på Danish Crowns nuværende fabrikker

Størstedelen af "kød" kommer ikke fra dyr om 20 år

De første pakker med plantebasseret kød blev solgt i de danske supermarkeder i 2018, og ifølge Jyllands-Posten udgør salget af plantefars fem procent af kategorien for hakket oksekød. Forskere fra det globale konsultationsfirma AT Kearney vurderer i en ny rapport, at i 2040 vil helt op til 60 procent af alt ”kød” være groet i et laboratorium eller lavet af plantebaserede produkter. Det skriger Landbrugsavisen.

Læs også Hvem spiser hvad? Det er forskellen på veganere, vegetarer og flexitarer