Campingtyve anholdt i Sønder Omme

Politiet har anholdt fem personer på en campingplads i Sønder Omme, som de mistænker for at være en del af nattens tyveri af campingvogne i Tjørring ved Herning

Samme sted har de fundet to stjålne campingvogne, der stammer fra tidligere tyverier. Den ene er stjålet i Struer, og den anden er stjålet i Tyskland.

Noget tyder altså på, at de campingvognstyve, der natten til mandag blev jagtet af politiet i Herning, har haft sit tilholdssted på en campingplads i Sønder Omme, og at det ikke er første gang, de har været på spil.

Vild biljagt

Tyvene havde stjålet tre campingvogne fra en forhandler i Tjørring ved Herning, men de blev opdaget af en patruljevogn ved Messecentret, og det blev starten på en vild biljagt på den midtjyske motorvej.

Det lykkedes for to af tyvene at slippe væk fra politiet, da de koblede deres campingvogne af. Den tredje bil blev stoppet af en sømmåtte ved Gammel Blåhøj, og to mænd på 41 og 16 år blev anholdt.

Flere anholdelser

Politiets efterforskning ledte dem i retningen af campingpladsen i Sønder Omme. I formiddags blev to personer anholdt på campingpladsen - sigtet for at have været med i nattens tyveri. Senere på eftermiddagen vendte politiet tilbage, og anholdte yderligere tre personer.

Alle de anholdte er fra Irland. Der er tale om tre mænd og to kvinder i alderen 22-65 år.

Èn varetægtsfængslet

De to anholdte fra nattens biljagt har mandag eftermiddag været i grundlovsforhør ved retten i Herning. Den 41-årige mand blev varetægtsfængslet i to uger. Den 16-årige mand er anbragt på en institution i tre døgn.