Blue Fox vandt på hjemmebane

Herning Blue Fox har skøjteklingen for struben i kvartfinaleserien, men i dag vandt holdet og forlængede livet

For to uger siden hed Herning Blue Fox's drømmemodstander Rungsted Ishockey. Men kvartfinalen er langt fra blevet den walkover, herningenserne drømte om.

I kvartfinalen spiller holdene bedst af syv kampe, og inden dagens opgør var Herning bagud 1-3. Derfor er hver kamp nu knald eller fald.

Hurtigt mål

Stemningen i hallen var krampagtig fra første face-off. Men tilskuerne skulle ikke vride hænder længe. Efter 8 minutters spil tog Kasper Degn et fantastisk sololøb mod mål og scorede til 1-0, og så var der lettelse i Herning.

Bare fem minutter senere sendte Degn pucken på staven af farlige Petr Kalus, og så kunne publikum gå i cafeteriaet med en 2-0-føring i hatten.

Matchstraf til gæsterne

Herning har generelt haft det svært mod Rungsteds dygtige førstekæde. Men i 2. periode blev dén en spiller fattigere, da Phil Paquet fik matchstraf for en grim svinestreg mod Hernings Victor Backman.

Backman var dog hurtigt tilbage på skøjterne, og det fik Rungsted at mærke lidt over halvvejs i kampen. På oplæg af Brad Schell gjorde Backman det til 3-0.

Kort før pausen fik sjællænderne endelig skudt hul på Pisar i Herning-målet, og dermed var stillingen 3-1 inden tredje periode.

Med et kvarter tilbage af kampen var Lou Dickenson på pletten og bragede pucken i nettet. 4-1 blev slutresultatet. Herning reducerede til 2-3 i kampe, og dermed er holdet kun to sejre fra at afværge katastrofen.