Borgmester tager del i Stoholm-debat: - Oplever det som et lokalt initiativ

Den DSB Ejendomme-ejede stationsbygning står endnu, selvom den oprindeligt skulle have været revet ned.

Det kom som et chok for mange borgere i Stoholm, da byens stationsbygning skulle rives ned. En lokal projektgruppe fik i sidste øjeblik sat en stopper for nedrivningen, da de blokerede for de arbejdere, der skulle gøre det.

DSB Ejendomme, der ejer stationsbygningen i Stoholm, besluttede derfor at give borgerne i Stoholm muligheden for at finde ud af, om de sammen kunne beholde den 180 kvadratmeter store bygning.

I den forbindelse har Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, lørdag været til dialogmøde i stationsbygningen.

- Jeg håber, at Ulrik Wilbek tager hjem med en oplevelse af, at vi i Stoholm er rigtig godt på vej med nogle gode ideer til at få nyt liv i vores stationsbygning, siger Finn Godrim, der er talsmand for projektgruppen Stoholm Station, før mødet.

En del af debatten

For Viborgs borgmester betød lørdagens møde med projektgruppen, at han for alvor kunne se, hvordan stationsbygningen står til, så han kan tage fornuftig del af debatten og dialogen.

Stationsbygningen har ikke været brugt i 10 år, og det bærer den præg af, var Ulrik Wilbeks vurdering.

Selvom han ikke havde en pose penge med til de lokale borgere i dag, sætter han pris på deres engagement.

- Jeg kan godt lide borgere, der vil gøre noget for deres eget distrikt og vil bidrage med nogle ting. Derfor synes jeg, at der er al mulig grund til at komme herud og snakke. Og så må vi jo se, siger han.

Ulrik Wilbek vil ikke udtale sig om, hvorvidt borgerne i Stoholm skal forvente mange penge – eller nogen overhovedet – til projektet. Til gengæld er han åben for, at kommunen kan spille en rolle i bevaringen af stationsbygningen.

- Jeg oplever det som et lokalt initiativ, hvor det handler om moralsk opbakning. Så lad os nu tage snakken for at finde ud af, hvor langt vi kan komme, og om der er noget, kommunen eventuelt kan støtte op omkring, siger Ulrik Wilbek.,

Indslag fra 25. november: Stoholms borgere fik i sidste øjeblik udskudt nedrivning af byens ældste bygning

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.