Sundhedshus i Aalestrup står pludselig uden apoteker

I 11. time har en apoteker trukket sig fra det sundhedshus, som skal bygges i Aalestrup. Det efterlader fonden bag i problemer.

Projektet har været fire år undervejs, og nu er det tæt på at være ganske vist; et nyt læge- og sundhedshus er på vej i Aalestrup.

quoteAlt var på plads indtil i sidste uge. Men nu viser det sig, at apoteket ikke ønsker at være med. Så nu står vi med et kæmpe problem

Per Bisgaard

Sådan lød overskriften i august, men nu er der kommet skår i glæden. For projektet omkring sundhedshuset er pludselig kommet i overraskende problemer.

- Alt var på plads indtil i sidste uge. Men nu viser det sig, at apoteket ikke ønsker at være med. Så nu står vi med et kæmpe problem, for byggeriet er jo planlagt efter det, forklarer formanden for fonden bag projektet, Per Bisgaard.

Initiativgruppe til sundhedshus håber at kunne trække praktiserende læger til Aalestrup.

Projektet omkring det nye læge- og sundhedshus i Aalestrup er ellers lidt af en solstrålehistorie. Både fonde, stat og kommune støtter byggeriet. Men det er også delvist finansieret ved hjælp af indsamlinger fra borgere i byen.

- Det er et unikt projekt, fordi borgerne har smidt næsten fire millioner kroner i donationer til projektet, siger Per Bisgaard, der er både byrådsmedlem og regionrådsmedlem for Venstre samt altså også formand for fonden bag projektet.

Kan ikke udlejes til hvem som helst

Sundhedshuset i Aalestrup skal blandt andre rumme praktiserende læger, tandlæge, fysioterapi og – indtil i sidste uge – også en apoteker.

- Nu skal vi så have fundet ud af, hvad vi så gør nu? Én løsning er at skære den del af byggeriet fra, hvor apoteket skulle have ligget. En anden er at finde nogle andre, der vil leje sig ind, forklarer Per Bisgaard, der ærgrer sig rigtig meget over pludselig at stå uden apoteker i projektet.

quoteDet er ikke en særlig behagelig situation, for der er jo en stor gruppe mennesker, der har sat deres ære og troværdighed på spil i det her

Per Bisgaard

For de allerede planlagte 123 tomme kvadratmeter kan nemlig ikke udlejes til hvem som helst.

- Det skal være noget indenfor sundhedssektoren, fordi der er givet tilskud til kommunen til netop det formål. Derfor kan det ikke bare være hvem som helst, der kan flytte ind, fortæller Per Bisgaard.

Håbet er nu, at en zoneterapeut, kiropraktor eller måske endda en speciallæge kan se en god forretning i at flytte ind i det planlagte sundhedscenter i Aalestrup. Men situationen lige nu er mere end almindeligt usikker.

- Det er ikke en særlig behagelig situation, for der er jo en stor gruppe mennesker, der har sat deres ære og troværdighed på spil i det her. Og det er klart, at de andre lejere også bliver bekymrede, fortæller han.

Tiden er knap

Problemet for folkene bag sundhedshuset i Aalestrup er også, at finansieringen af projektet allerede er givet. Når apotekeren trækker sig fra projektet, så kan det altså få afgørende betydning.  

quoteLige nu tør jeg tro på, at det nok skal lykkes. Problemet er, at det skal gå hurtigt

Per Bisgaard

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for netop at undgå den her situation. Vi tør godt lade licitationen gå i gang, men vi ved ikke, om vi må det, når et lokale står tomt. Så det er virkelig ikke et ønskescenarie.

Folkene bag projektet har nu 14 dage til at træffe en beslutning om, hvad de vil gøre.

- Lige nu tør jeg tro på, at det nok skal lykkes. Problemet er, at det skal gå hurtigt, slutter Per Bisgaard.

Læge- og Sundhedshuset i Aalestrup skulle efter planen være åbnet i maj næste år. Men de pludselige udfordring betyder nu, at sundhedshuset som minimum bliver forsinket til efter sommeren 2021.