Fiskerikontrollen ombord på strandet bomtrawler: - Vi har ikke noget at komme efter

Fiskerikontrollen var tirsdag eftermiddag ombord på den hollandske bomtrawler, der tidligere var strandet. Kontrollen viste indtil videre, at der ikke har været noget ulovligt fiskeri fra bomtrawleren.

Det var ikke kun nysgerrige tilskuere og fiskere, der var på plads på havnen i Thyborøn, da den hollandske bomtrawler, der har været strandet i over uge ud for Nørre Lyngby, kom til havnen.

Fiskerikontrollen var også på plads. 

Fiskerikontrollen gik tirsdag eftermiddag ombord på det hollandske skib for at se, om besætningen har fisket ulovligt i dansk farvand.

Men der var umiddelbart ikke noget at sætte på bomtrawlerens ageren. Det fortæller Lasse Elmgren, der er kontrollør hos Fiskerikontrollen til TV2 Nord. 

- Vi afslutter sagen, lød det tirsdag fra Lasse Elmgren. 

Bomtrawleren er blevet bugseret til Thyborøn, fordi den - som søfartsloven foreskriver - skal besigtiges efter den er grundstødt. Derudover skal Fiskerikontrollen undersøge skibets logbøger.

Tjekker kvalitet af rødspætter tirsdag aften

Fiskerikontrollen har blandt andet tjekket, om bomtrawleren har fisket ulovligt indenfor den tilladte grænse på 12 sømil, som er den grænse, hollændere skal holde sig fra den danske kyst, når de fisker i Nordsøen.

- Vi har ikke noget at komme efter her. Det har været ærgerligt for dem. Det har været en trist oplevelse, og det koster mange penge, siger Lasse Elmgren.

Fiskerikontrollen har også tjekket fangsten på den hollandske bomtrawler.

Hollænderne har fisket rødspætter i Nordsøen. De rødspætter blev landet på havnen i Thyborøn tirsdag aften.  

Der var Fiskerikontrollen igen til stede for at undersøge kvaliteten af rødspætterne.