Kræver fængselsstraf til tidligere kommunaldirektør

Den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, Mads Gammelmark, er sigtet for mandatsvig for 123.098 kroner.

Anklageren vil gå efter en fængselsstraf, når sagen mod den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, Mads Gammelmark, engang kommer for retten.

Det oplyser advokaturchef Mette Møller fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er en grov sag i den forstand, at der er tale om kommunale midler, men beløbet er ikke særlig stort i forhold til, at det er en økonomisk sag, siger hun.

Fredag formiddag kom det frem, at Mads Gammelmark er sigtet for mandatsvig for 123.098 kroner. Ifølge sigtelsen har han misbrugt et kommunalt kreditkort i alt 174 gange.

Advokaturchefen oplyser, at der både er tale om kontanthævninger, men kortet er også brugt på blandt andet tankstationer. 

Sigtelser mod Gammelmark

Borgmester kan ikke kommentere detaljer

Det var Struer Kommune, der i september sidste år meldte sagen til politiet. Det skete godt en måneds tid efter, at Gammelmark havde forladt sit job som kommunaldirektør på grund af sygdom. Borgmester Niels Viggo Lynghøj (A) har dog ikke mange kommentarer til anmeldelsen. 

- Jeg kan sige, at vi blev gjort opmærksom på sagen i sommer og anmeldte det til politiet i efteråret. Selv hvis jeg ville, kan jeg ikke gå nærmere ned i detaljerne, da det er en politisag. Før domstolen har forholdt sig til sigtelsen, kan jeg ikke kommentere nærmere på indholdet, siger han til TV MIDTVEST.

Midt- og Vestjyllands Politi har nu sendt sagen til Retten i Holstebro, som så vil indkalde til et retsmøde, hvor Gammelmark kan få lov til at give sin version af sagen. Hvornår det sker, vides endnu ikke. 

Mandatsvig er en paragraf i straffeloven, der handler om personer, der forvalter andres penge - og så misbruger pengene til et andet formål. Paragraffen blev blandt andet brugt, da den tidligere borgmester i Farum Kommune Peter Brixtofte blev idømt to års fængsel.

Det er ikke lykkedes TV MIDTVEST at træffe Gammelmark for en kommentar.

Mandatsvig - straffelovens paragraf 280

Interview med advokaturchef Mette Møller

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.