Salling Bank fusionerer med Sparekassen Vendsyssel

På en ekstraordinær generalforsamling stemte over 99 procent af Salling Banks aktionærer for en sammenlægning med Sparekassen Vendsyssel.

Nu er det snart slut med en selvstændig bank i Skive, for der er ikke længere noget, der hedder Salling Bank.

- Det er vemodigt, at vores flag ikke får den blå farve, som det har haft indtil nu. Nu skal vi have Sparekassen Vendsyssels flag op. Det er det følelsesmæssige i det, men hvis man ser på, hvad der kommer ud af det, så er det et rigtigt stærkt repræsenteret pengeinstitut med rigtig mange penge, og en rigtig god base, fortæller Peter Vinther Christensen, der har været direktør i Salling Bank i de sidste 26 år.

99 procent af bankens investorer har på en ekstraordinær generalforsamling i dag stemt for en fusion mellem de to banker, der betyder, at Vendsyssel Bank nu får den overordnede styring.

Tilbage i januar var Finanstilsynet på besøg ved Salling Bank, og en inspektion i banken førte til en række påbud, og kritik af at mange ansatte i ledende poster havde valgt at forlade arbejdspladsen.

Peter Vinther Christensen afviser, at kritikken er baggrunden for fusionen, og fortæller, at Salling bank godt kunne fortsætte sit selvstændige liv.

- Vi får uopfordret et tilbud fra Sparekassen Vendsyssel. Vi havde ikke bedt dem om at komme med et tilbud, og det havde vi ikke bedt nogen om. De kommer uopfordret, og siger de har tænkt, at det kunne blive rigtig godt. Så har vi spurgt aktionærerne, og de har bakket næsten 100 procent op. Der er ingen, der har presset banken til at gå ind i en fusion, siger han.

Uenighed om kritikken

Baggrunden for fusioneringen mellem de to banker kan diskuteres. Blandt investorerne er der dem, som mener, at Finanstilsynets inspektion er årsagen til det nye samarbejde.

- Hovedforklaringen er jo, at de fik kraftige påbud fra Finanstilsynet. Alle der læser den kritik, de vil også sige til sig selv, at det er fordi, mange ledende medarbejdere rejste, og det er jo nødvendigt med dem for at opretholde den kontrolfunktion, der skal til i en bank, siger aktionær Johan Winther Rasmussen efter generalforsamlingen.

Han er helt enige i, at det var en rigtig god ide, at de to banker skal fusioneres, men han tror ikke på, at Salling bank kunne overlever alene.

Formanden for Salling Bank, Per Albæk er ganske tilfreds med dagens resultat, og ligesom bankens direktør mener han godt at banken kunne håndtere Finanstilsynets påbud, og værefortsat som selvstændig bank.

- Alle banker er jo presset, vi er ikke ene om at have hørt de her ting fra Finanstilsynet, siger han og fortsætter.

- Vi var ikke presset ind i en fusion. Vi kunne sagtens have kørt videre som selvstændig bank, men tilbuddet fra Sparekassen Vendsyssel var det helt rigtige på alle områder, så vi synes, det var det rigtige tidspunkt at lave en fusion.

Før fusion er definitiv mangler der en godkendelse fra Konkurrencemyndighederne og Finanstilsynet, men Per Albæk fortæller, at det er lige på trapperne.

På en ekstraordinær generalforsamling stemte over 99 procent af bankens aktionærer for en sammenlægning med Sparekassen Vendsyssel.