Bankdirektør om fusion med Sparekassen Vendsyssel: Vi kunne ikke selv have fundet på et bedre tilbud

Salling Banks fusion med Sparekassen Vendsyssel har ingen tabere ifølge bankdirektøren. Det er godt for kunderne og bevarer arbejdspladser, siger han.

Peter Vinther Christensen er 64 år gammel og har arbejdet i en række af nordjyske pengeinstitutter, inden han blev bankdirektør i Salling Bank.
Peter Vinther Christensen er 64 år gammel og har arbejdet i en række af nordjyske pengeinstitutter, inden han blev bankdirektør i Salling Bank.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

I næsten 150 år har Salling Bank prydet gågaden i Skive. Det kommer den dog ikke til at blive ved med. 

quoteDet tilbud, der ligger fra Sparekassen Vendsyssel, er så godt, at det er bedre end det, vi selv kunne have fundet på.

Peter Vinther Christensen, bankdirektør i Salling Bank

Salling Bank står overfor en fusion med Sparekassen Vendsyssel, og da sparekassen er storebror i det forhold, så kommer der ikke til at være en bank i fremtiden, der hedder Salling Bank. 

- På nuværende tidspunkt er det den rigtige beslutning fordi, at det bevarer flest arbejdspladser, det er en rigtig god forretning for aktionærerne, og det er godt for kunder og lokalsamfund, siger bankdirektøren i Salling bank, Peter Vinther Christensen.

Peter Vinther Christensen har været bankdirektør i Salling Bank i 26 år, og har været med til at hive banken op af et økonomisk hul, som det befandt sig i, da han overtog posten i 1994. Selvom han har været i banken i så lang tid og har et særligt tilhørsforhold til den, så ser han kun positiver i fusionen.

- Jeg er fuldstændig afklaret med det. Vi kunne godt have fortsat selv, men det tilbud, der ligger fra Sparekassen Vendsyssel, er så godt, at det er bedre end det, vi selv kunne have fundet på.

Hvis man spørger en ekspert på området, så er der også kun gode ting at hente for Salling Bank i sammenlægningen med Sparekassen Vendsyssel. Det nemlig blevet sværere at være en lille bank blandt de store.

- Salling Bank er i situation, hvor der skal investeres stort for at leve op til de regulatoriske forpligtelser der er kommet til banker, men samtidig er man en lille bank. Derfor er det svært at være konkurrencedygtige, så det er en god ide, at slå sammen med med en større bank, fortæller Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg university Business School.

Det lokale engagement forbliver

Navnet 'Salling Bank' slettes fra facaderne på den lille banks filialer. Fremover skal der stå Sparekassen Vendsyssel på det hele. Alligevel skal kunderne ikke frygte, at bankens engagement i det lokale samfundsliv vil forsvinde.

- Sparekassen Vendsyssel gør nøjagtig det samme i deres kernemarkedsområder, og de vil fortsætte det, vi gør. Vi driver langt hen ad vejen pengeinstitutter ens, siger Peter Vinther Christensen

Det er økonomieksperten Lars krull enig i, da sparekassen fra Nordjylland har lavet mange fusioner med små banker med stor succes.

- Sparekassen Vendsyssel har foretaget en del fusioner med mindre pengeinstitutter, og de er alle blevet taget godt imod. De har været gode til at respektere de lokale kulturer og bevare kunder gennem engagement i lokale institutioner og idrætsforeninger.

Facaden vil blive ændret, men kunderne vil ikke kunne mærke en ændring.
Facaden vil blive ændret, men kunderne vil ikke kunne mærke en ændring.

Ifølge bankdirektøren i Salling Bank vil kunderne faktisk ikke kunne mærke forskel fra tidligere, når fusionen bliver en realitet.

- Vi bliver et rigtig stærkt pengeinstitut, som vil erobre endnu flere markedsandele. Nogle beslutninger bliver selvfølgelig flyttet til Sparekassens hovedkontor, men kunderne vil ikke mærke forskel. De fire afdelinger af Salling Bank fortsætter blot under det nye navn, fortæller Peter Vinther Christensen.

Et vemodigt farvel

Med sine 26 år i Salling Bank har direktøren ikke nemt ved at slippe navnet 'Salling Bank', men samtidig er beslutningen den rigtige for bankens fremtidige liv.

- Salling bank er en del af mit DNA. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at styrke korpsånden og den følelse af, at man er stolt af at være et sted, hvor det er gået godt. Det er den del af hjertet, som jeg altid vil tage med, men hovedet siger, at beslutningen er den rigtige, siger bankdirektøren, der selv kommer fra Nordjylland.

Peter Vinther Christensen fortsætter i Salling Bank indtil den 27. oktober. Her afholder banken generalforsmaling, hvor fusionen endelig skal vedtages.

2:40
Sparekassen Vendsyssel og Salling Bank agter at fusionere for at sikre sig til fremtiden. Dermed forsvinder navnet Salling Bank.