Hvidvask: Bankdirektør utilfreds med Bagmandspolitiet - 'har været rasende'

Salling Banks direktør rejser kritik af Bagmandspolitiets behandling af bankens indberetninger af mistænkelige transaktioner. Venstre-politiker erkender, at indsatsen har været utilfredsstillende.

Direktøren for Salling Bank i Skive, Peter Vinther Christensen, går nu ind og blander sig i debatten om hvidvask.

Bankdirektøren er yderst utilfreds med den måde, Bagmandspolitiet har behandlet bankens indberetninger om hvidvask på.

For mens pengeinstitutterne bruger tid og kræfter på at indberette mistænkelige transaktioner, så oplever bankerne, at mange af sagerne slet ikke bliver taget op.

- Vi sidder med en ret sikker fornemmelse af, at der intet er sket med rigtig mange af de indberetninger, vi har foretaget, siger Peter Vinther Christensen.

- Når vi kan se, at der er transaktioner, som fortsætter igen og igen, og vi har en sikker fornemmelse af, at der ligger en eller anden form for kriminalitet bag, så må vi gå ud fra, der ikke bliver efterforsket.

Det frustrerer bankdirektøren, der ikke føler, indberetningerne bliver taget alvorligt.

- Når adfærd som er mistænkelig fortsætter år efter år, så er der noget galt. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg har været direkte rasende, lyder kritikken.

Ordfører enig i kritik

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, er enig i kritikken, og han lover nu, at Bagmandspolitiet kommer op i gear, og bliver bedre til at gå ind i de vigtigste sager.

Samfundet kan nemlig ikke holde til, at kriminelle bagmænd fortsat har frit spil med lyssky pengetransaktioner.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende.

- Vi har kun et ønske. Vi skal have så stram en lovgivning som muligt, så danskerne kan have tillid til, at vi gør alt, vi kan for at forhindre danske virksomheder i at medvirke til hvidvask, siger Thorsten Schack Pedersen.

For få uger siden vedtog et bredt politisk flertal at indsatsen for at bekæmpe hvidvask i danske pengeinstitutter skal styrkes.

1:52
Salling Banks direktør rejser kritik af Bagmandspolitiets behandling af bankens indberetninger af mistænkelige transaktioner. Venstre-politiker erkender, at indsatsen har været utilfredsstillende.