Silkeborg henter tiltrængt sejr efter sløj stime

Efter tre kampe i træk uden sejr lykkedes det Silkeborg at vinde i 1. Division. Det gik ud over FC Fredericia.

Silkeborg IF vandt lørdag 2-0 på hjemmebane i kampen mod FC Fredericia.

Pilen peger igen i den rigtige retning for Silkeborg IF.

Lørdag eftermiddag hentede fodboldholdet en sejr på 2-0 hjemme over FC Fredericia og kravlede dermed op på tredjepladsen i 1. Division.

Silkeborg har 28 point, men der er stadig et stykke vej til toppen. Øverst i rækken er Viborg FF, som har skrabet 35 point sammen og fortsat er ubesejret.

Der er fire point op til Esbjerg på andenpladsen, men vestjyderne har spillet en kamp mindre. Ligaens to bedste hold rykker op.

Silkeborg gik ind til lørdagens kamp med to nederlag og en uafgjort i de seneste tre kampe.

Kent Nielsens mandskab var dermed under pres, hvis oprykning til Superligaen stadig skulle være inden for rækkevidde.

God begyndelse på kampen

Heldigvis for Silkeborg var der medvind fra start. Kampen var blot seks minutter gammel, da Nicolai Vallys sparkede bolden i mål efter profilen Magnus Mattsons fornemme dribletur.

Det kunne såmænd sagtens være endt med en pointdeling på Jysk Park, hvis Dennis Høeghs hovedstød var gået i mål i stedet for at tage ydersiden af stolpen ti minutter før tid.

Men i stedet for en udligning lukkede og slukkede indskiftede Nicklas Røjkjær, da han vendte rundt i feltet og scorede med otte minutter igen.

Kampen bragte ikke kun positivt nyt med sig for Silkeborg. I første halvleg måtte målmanden Oscar Hedvall lade sig udskifte med, hvad der lignede en knæskade. Omfanget af hans skade kendes endnu ikke.

I den anden ende af tabellen fik Skive efter 14 forgæves forsøg sin første sæsonsejr. På udebane vandt bundproppen overraskende 2-1 over ellers formstærke Hvidovre.