Fast Arbejde

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Folk kommer til Restaurant Panorama Mad og Vin i Silkeborg fra hele landet, efter at restauranten i april fik overrakt en helt særlig pris.

11:28
Indehaver af Restaurant Panorama Mad og Vin i Silkeborg, Jesper Panorama Pedersen, lever stadig højt på prisen ´Danmarks Bedste Bøfsandwich´. Nu håber han på at kunne lave Danmarks bedste smørrebrød.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Tårerne trillede ned ad kinderne på Jesper Panorama Pedersen, da han den 27. april fik sig en glædelig overraskelse på sin restaurant i Silkeborg. Her fik han nemlig sammen med resten af personalet på Restaurant Panorama Mad og Vin overrakt prisen for at stå bag ´Danmarks Bedste Bøfsandwich´.

Selvom det er en pris, der måske ikke ligefrem ligger i toppen over de mest kendte danske priser, så er det bestemt ikke gået ubemærket hen, at bøfsandwich-anmelderne fra De Brune Riddere nu har kåret den på Jesper Panorama Pedersens restaurant til at være landets bedste.

- Det er stukket fuldstændig af. Folk kommer jo fra hele landet, lyder det fra Jesper Panorama Pedersen.

Siden restauranten vandt prisen i april, har de solgt 6000 af den prisvindende bøfsandwich. Førhen lavede de omkring 10 styks om dagen, men nu er det tal vokset til omkring 200.

Samtidig har restauranten kunne præstere at have fuldt hus i 180 dage i træk.

- Vi har oplevet, at en flok fra Helsingør lejede en turistbus for at komme herover og smage den. Vi har solgt gavekort på bøfsandwich til Australien... Så ja, lyder det fra en storsmilende restaurant-indehaver. 

Sådan ser den ud. Danmarks bedste bøfsandwich 2020 kommer fra Restaurant Panorama Mad og Vin i Silkeborg.
Sådan ser den ud. Danmarks bedste bøfsandwich 2020 kommer fra Restaurant Panorama Mad og Vin i Silkeborg.
Foto: Karl Erik Lørup

Mod nye mål

Det var den totale lykkefølelse, der fyldte restauranten i Silkeborg den forårsdag, hvor ´Danmarks Bedste Bøfsandwich´ blev kåret. Det var niende gang, at prisen blev uddelt og første gang, at den gik til en midt- og vestjysk modtager.

- Jeg vil hellere vinde konkurrencen om den bedste bøfsandwich end blive tildelt en Michelin-stjerne. Vi tager prisen også næste år. Vi går i hvert fald efter den, fortalte Jesper Panorama Pedersen ved den lejlighed.

Nu har restaurant-indehaveren dog i mellemtiden også fået andre mål. Denne gang handler det om at vinde prisen for landets bedste smørrebrød.

- Det er ikke bare lige noget, man gør. Et godt stykke smørrebrød handler om, at sammensætningen af de ting, der er på, er helt rigtigt fordelt. Vi er allerede i gang med at lave rugbrød, og noget så simpelt som smør bliver også et tema her, fortæller Jesper Panorama Pedersen.

Restaurant Panorama Mad og Vin har i dag cirka 40 ansatte og omkring 300 gæster om dagen.