Primo Tours stifter eget flyselskab

Primo Tours vil flyve sig ud af coronakrisen. I hvert fald har Ringkøbing-rejseselskabet leaset to Boeing 737-400 til sit nyetablerede flyselskab.

Direktøren for Primo Tours i Ringkøbing, Bjarke Hansen, kan egentlig godt selv se det.

Det kan virke besynderligt at etablere et flyselskab midt i anden bølge af coronakrisen, hvor størstedelen af befolkningen ikke rejser ud af landet.

- Men vi tror på, at der er plads til et mindre og ikke mindst fleksibelt flyselskab, siger han.

Airseven er navnet på selskabet, der med Primo Tours i spidsen selvsagt har fokus på charterbranchen.

- Tiden er moden til forandringer og innovative løsninger i flybranchen, som vi har samarbejdet tæt med i mange år, uddyber han.

Han understreger over for TV MIDTVEST, at det er et kæmpe skridt i Primo Tours' historie.

Begynder med to fly

Airseven bliver til i samarbejde med Copenhagen AirTaxi, der har base i Roskilde Lufthavn. Selskabet får i slutningen af året leveret to Boeing 737-400, som hver har plads til 168 passagerer.

De skal flyve kunder fra Primo Tours, SunCharter og Århus Charter, som alle er eget af samme koncern i Ringkøbing, til sydeuropæiske charterdestinationer.

De to fly er leaset, og i begyndelsen betaler selskabet kun, når flyene bliver brugt.

- Lige nu er tiden til at udvikle. Vi har bedre tid end nogensinde før, og den vil vi gerne bruge, siger Bjarke Hansen til TV MIDTVEST og uddyber det nytænkende element i forhold til kundernes oplevelse:

- De skal selv kunne bestemme, hvad der skal ske ombord, hvad de skal spise og så videre.

- Spændende og vildt

De ansatte hos Primo Tours blev orienteret om Bjarke Hansens seneste påfund torsdag morgen. Blandt andre John Andersen, der har arbejdet hos Ringkøbing-selskabet i knap ni år.

- Det lyder både spændende og vildt. Spændende, fordi vi kan blive en del af processen. Vildt, fordi det umiddelbart lyder som det forkerte tidspunkt nu, hvor der er ingen fly i luften.

- Jeg synes, det er meget modigt.

Selvom Ringkøbing har en lufthavn i baghaven, i Stauning, så skal flyene flyve fra landets store lufthavne. Bjarke Hansen udelukker ikke, at der komme flere fly til i fremtiden.

John Andersen har været ansat hos Primo Tours i næsten ni år.
John Andersen har været ansat hos Primo Tours i næsten ni år.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.