Primo Tours storsælger rejser til næste sommer – salget er et halvt år foran

2020 bliver et sløvt år for Primo Tours, men der er til gengæld gang i salget af rejser i 2021.

Coronakrisen har været rigtig dyr for blandt andet charterbranchen, der i adskillige måneder ikke har været i stand til at sende rejseglade danskere til sydens sol.

Hos Primo Tours i Ringkøbing har man valgt ikke at udbyde rejser sydpå denne sommer. Til gengæld er der allerede godt gang i salget af rejser sydpå i sommeren 2021.

Det fortæller Bjarke Hansen, der er direktør og ejer af Primo Tours.

- Salget er helt fantastisk godt. Vi har aldrig set, at så mange har købt rejser på nuværende tidspunkt. Allerede nu har vi solgt lige så meget, som vi havde i december sidste år. Vi er altså næsten seks måneder foran med salget til næste sommer. Det er rigtig dejligt, siger Bjarke Hansen.

Skiftende rejseudmeldinger

De seneste måneder har budt på meget usikkerhed i rejsebranchen. Oprindeligt lød udmeldingen fra regeringen, at alle ikke nødvendige rejser til alle lande bortset fra Tyskland, Norge og Island ville blive frarådet til og med den 31. august.

Den melding fik Primo Tours til at sadle om og i stedet sælge rejser til Island og Færøerne. 

Siden hen er rejsevejledningerne alligevel blevet ændret, så det er muligt at komme på en rejse sydpå. Derfor har flere rejseselskaber også allerede sendt de første turister mod varmere himmelstrøg. 

Alligevel er Bjarke Hansen glad for, at Primo Tours har valgt at gemme de sydlige rejser til næste år.

- Jeg tror faktisk ikke, at folk strømmer sydpå. Jeg tror faktisk, at man vil kunne se på tallene, at langt de fleste bliver hjemme, siger Bjarke Hansen og tilføjer:

- Vi spurgte vores gæster, om de ønskede at rejse sydpå, hvis de fik chancen, og ni ud af ti sagde, at de gerne ville være hjemme i højsommeren. Derfor besluttede vi, at vi ville vente indtil september med at starte op.

Tror på fremgang i 2021

Og angående de alternative rejsemål, som Primo Tours meldte ud midt i coronakrisens rasen, så er der salg i det – men det er ikke på niveau med den aktivitet, Primo Tours normalt oplever på nuværende tidspunkt.

- Under normale omstændigheder ville vi have haft rigtig travlt. Der ville være kø fra morgen til aften på telefonerne. Det er ikke tilfældet nu, siger Bjarke Hansen.

Alligevel giver det øgede salg af rejser i 2021 anledning til optimisme hos Primo Tours.

- Når man kigger på antallet af gæster, kommer der væsentligt færre afsted i år, end der normalt gør. Men jeg tror på, at når vi kommer til 2021, så vil vi have lige så mange afsted, som vi havde i 2019, og som vi havde budgetteret med i 2020, siger Bjarke Hansen.  

Du kan danne dig et overblik over Udenrigsministeriets rejsevejledninger via linket her. 

Tema

Coronavirus