Idømt forvaring i byretten: I dag begynder tidligere bandeleders ankesag

Tidligere bandeleder blev idømt forvaring og udvisning for bestandigt i byretten. Nu begynder den 18 dage lange ankesag i Vestre Landsret.

Der var ikke meget tvivl hos den dengang 51-årige libanesiske Danny Abdalla, da byretten i Holstebro sidste år idømte ham udvisning og forvaring, der er en af de strengeste straffe herhjemme - sammen med sin forsvarer ankede han med det samme dommen til en formidlende straf. 

Mandag er tiden så kommet til, at den nu 52-årige tidligere bandeleder skal have sin sag prøvet i landsretten, nærmere bestemt Vestre Landsret i Viborg. 

Der er afsat i alt 18 retsdage til den omfattende sag, hvor Danny Abdalla er tiltalt for 38 forhold, der dækker over blandt andet skyderier, voldtægter, afpresning, trusler og besiddelse af narko.

Erkendte 12 forhold

Ved sagens begyndelse i byretten i oktober sidste år erkendte Danny Abdalla tre af de 38 forhold, han stod tiltalt for, mens han nægtede sig skyldig i de resterende. 

Undervejs i retssagen skiftede han dog mening, og på 13. retsdag erkendte han yderligere ni forhold. Således erkendte han helt eller delvist 12 af de i alt 38 forhold. Det var blandt andet forhold, der vedrørte skyderier i Vilsund i 2016, som Danny Abdalla nu tilstod.

Her var han tiltalt for at have instrueret en anden tiltalt i, hvordan han skulle skyde mod en ejendom. Derudover drejede forholdene sig om våbenbesiddelse samt hærvæk mod en bil, som han skulle have skudt ind gennem bagruden af. 

Abdallas kriminelle fortid

Danny Abdalla kom til Danmark fra Libanon i 1992. 11 år efter, i 2003, blev han for første gang dømt i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminalitet. Desuden blev han i den forbindelse udvist af landet. 

Ni år senere, i 2012, fik Abdalla et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men udvisningen kunne stadig ikke eksekveres, fordi Danny Abdalla angiveligt vil være i livsfare, hvis han tager tilbage til Libanon. 

Siden da har han opholdt sig i Danmark på tålt ophold med meldepligt i Center Sandholm på Sjælland. Den meldepligt har han forsømt, og det er imens, at han har skulle melde sig, at han, ifølge anklagerne, skulle have begået de forbrydelser, han er tiltalt for i denne sag.

Danny Abdalla er far til seks børn, som han har med to forskellige kvinder. Indtil sin varetægtsfængsling i oktober 2016 var han leder af banden Den Internationale Klub, der havde slået sig ned i Thy. 

Danny Abdalla

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla var tiltalt for at have begået 38 forbrydelser

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.