Bandeleder Danny Abdalla idømt forvaring og udvisning

Den 51-årige bandeleder har netop fået sin tredje dom i Danmark.

Den tidligere leder af Den International Klub er netop blevet idømt forvaring samt udvisning af Danmark ved Retten i Holstebro. 

Det er nu tredje gang, at Danny Abdalla bliver udvist fra landet. Denne gang var han tiltalt for i alt 38 forbrydelser, hvoraf han inden domsafsigelsen havde erkendt de 12.  

Også et medtiltalt bandemedlem blev dømt. Han var tiltalt for fem forhold, blandt andet medvirken til skyderi i Vildsund i august sidste år. Han blev idømt tre års fængsel. 

quoteJeg vil ikke høre på dig, du har dømt mig som uskyldig

Danny Abdalla

Dommer Torben Riise udtaler, at det er en enig domsmandsret, der har taget stilling til skylden. 

Den dømte har besluttet at anke dommen.
    
- Jeg anker, fordi jeg mener, du har dømt mig under politisk pres, lyder det fra en synlig vred Danny Abdalla henvendt til retsformand Torben Riise.
    
- Jeg vil ikke høre på dig, du har dømt mig som uskyldig, siger han. 
    
Retsformanden beder ham derefter tie stille. Ellers vil han blive ført ud af retssalen.

Hør domsafsigelsen her

Politi massivt tilstede

Under retsmøderne har politiet været talstærkt repræsenteret, og alle tilhørende samt pressefolk har skulle gennemgå et sikkerhedstjek ved hjælp af en securityscanner, før de gik ind i retssalen. 

Det var også tilfældet i dag. Her var politiet mødt op med 13 betjente inde i selve retssalen, mens to bemandede scanneren udenfor døren og fire stod udenfor selve bygningen. 

DENNE TILTALE

Danny Abdallas kriminelle fortid

Den 51-årige bandeleder kommer oprindeligt fra Libanon. Han kom til Danmark i 1992. Sidste år slog "Den Internationale Klub" sig ned i Thy. Det er den klub, som Abdalla kalder sig præsident for. 

Bandelederen, der er far til seks børn, er tidligere dømt både i Danmark og i Beirut. I 2001 blev han idømt 15 års fængsel in absentia for krigsforbrydelser ved Beirut-domstolen. 

I 2003 blev han dømt for første gang i Danmark, hvor han fik otte års fængsel for narkokriminaltiet. Derudover blev han udvist af landet for bestandig. Han kunne imidlertidig ikke rejse hjem til sit hjemland, fordi han mente, at han ville blive slået ihjel, hvis han satte sine ben i landet. Derfor blev han i Danmark.

I 2012 fik han et år og otte måneders fængsel for røveri. Endnu en gang blev han udvist, men det kunne stadig ikke gennemføres på grund af truslen i hjemlandet.

Derfor er han nu i Danmark på tålt ophold, hvor han har skulle melde sig i Center Sandholm. Det har han ikke gjort, og det er han flere gange dømt for. Blandt andet syv, 30 og 40 dages fængsel. 

Tema

Retssag mod bandeleder

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.