Morsingbo sikrer sig eksklusiv stormestertitel i skak

Jesper Thybo har længe haft en drøm om at blive stormester i skak. Her til eftermiddag lykkedes det.

Danmark har fået en ny stormester, og han er fra Mors. 

Jesper Thybo har her til eftermiddag scoret sin tredje såkaldte GM-norm og opfylder nu alle krav til at få den prestigefyldte titel som stormester i skak. 

Det oplyser Dansk Skak Union. 

Stormestertitlen kom i hus til Nordkalottens 40-års jubilæumsturnering i Gilleleje. 

Jesper Thybo fortæller, at det var en stor forløsning, at det endelig lykkedes at få stormestertitlen i hus.

- Det er gået galt ni eller ti gange, så det er rigtig fedt, at det endelig lykkedes. Det er ligesom kulminationen af mange års hårdt arbejde. Jeg har spillet skak siden jeg var syv år gammel. Det betyder rigtig meget for mig, at jeg får den her anerkendelse, siger Jesper Thybo. 

I dag spiller Jesper Thybo for Jetsmark Skakklub. Men barndomsklubben er Morsø Skakklub. Her fortæller Claus Hansen, der er holdleder i klubben, at det er en stor dag. 

- Det er helt fantastisk. Vi har aldrig haft en stormester med tilknytning til klubben før. Det er vi helt vildt stolte af, siger Claus Hansen.

"Muligvis Danmarks stærkeste spiller"

Turneringen i Gilleleje blev afsluttet i dag. Jesper Thybo blev samlet set nummer to i turneringen efter den ungarske stormester Ferenc Berkes.

Thomas Vestergård, der er presseansvarlig for Dansk Skak Union forklarer, at man skal score en såkaldt stormesternorm i en turnering tre gange og have et ratingtal, der er over 2500, for at blive udnævnt til stormester.

- Begge betingelser opfylder Jesper Thybo - endda godt og vel. Han er muligvis Danmarks stærkeste spiller lige nu, siger Thomas Vestergård. 

Morsingboen er kun den 15. dansker, der bliver stormester. 

I december måned besøgte TV MIDTVEST Jesper Thybo, efter han havde vundet en stor international turnering.