Gymnasieelever fra Mors pitcher iværksætteridé til online-DM

Onsdag var fire HHX-elever fra Mors med i kampen om at komme med Danmarks bedste iværksætter-ide til DM i Entreprenørskab for ungdomsuddannelser.

Siden august har et hold af 3.G-drenge fra Mors arbejdet på en idé. 

Sammen har Stefan Søe Hansen, Frederik Svane, Marcus Kappelgaard og Jeppe Nicolajsen fra Morsø Handelsgymnasium udviklet en ny form for alkolås. 

- Vi har lavet en simplere og mere moderne alkolås, da dem, man kan få, er ekstremt dyre og fylder meget i bilen, fortæller Frederik Svane, der går i 3.G på Morsø Handelsgymnasium.

Det er den iværksætteridé, som drengene har forberedt sig på at kunne levere det perfekte pitch af til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab onsdag.

Mesterskab også gået online

Normalt starter DM i Entreprenørskab med en tur til København, hvor deltagerne møder de 40 andre finalehold fra hele landet.

Men som så meget andet har corona også ændret denne konkurrence.

Så i stedet for at pitche foran et stort publikum, skal de nu pitche til en iPad i et tomt auditorium hjemme på skolen i Nykøbing.

- Vi får ikke selve den der oplevelse af Danmarksmesterskabet på samme måde, da vi egentlig bare står på vores egen skole, siger Marcus Kappelgaard, der også går i 3.g på Morsø Handelsgymnasium.

Både det tekniske med livestreaming til dommerne via iPad'en - og salgstale og fremvisning af deres alkolås er forløbet uden problemer.

- Det gik det hele, og dommerne virkede også interesseret i produktet, så det var fint, siger Frederik Svane.

- Det ville da være fedt at gå videre, men vi ved selvfølgelig ikke, hvordan de andre har klaret sig, i og med at vi ikke har kunnet se dem. Men mavefornemmelsen er god, siger Jeppe Nicolajsen.

Onsdag aften blev det afgjort, hvilket hold der vandt Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Titlen gik til Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium, der har opfundet en samtale-server til ADHD-børn.

2:06
Fire unge morsingboer deltog i dag i DM i entrepenørskab, der ligesom meget andet er blevet lavet om på grund af corona.