Spektakulære fund til årets affaldsindsamling

Den årlige affaldsindsamling bød igen i år på sære fund. En positiv graviditetstest, en hel høne i en pose og et par sko i størrelse 55 var nogle af buddene.

Flere børnehaver, skoler og daglejegrupper samlede skrald rundt i landet. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Næsten 200.000 affaldsindsamlere har de sidste uger været rundt i landet og samle skrald. Det var mest tyske dåser, cigaretskodder, brugte hundeposer som indsamlerne puttede i affaldssækkene.

Men der er bud på andre og mere alternative fund rundt omkring i landet. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

I Sønderborg fandt en en dagplejegruppe en udbrændt bil. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

I Ikast-Brande fandt en skoleklasse et røntgenbillede af et lårben midt i naturen. Børnene var hurtige til at vurdere, at benet var helt intakt.

Både døde og levende dyr

Udover cirka 160.000 kg affald og mere end 100.000 dåser, blev der også fundet flere dyr ude på affaldsruterne. Både døde og levende.

Børnehavebørn i Egedal fandt en hel høne i en bærepose og i Frederikssund fandt skoleelever en rådden ræv. Ved Rødding endte en flok skoleelever med måbende blikke og tabte kæber, da de fandt en mumificeret kat uden hoved

Mere heldigt stod det til i Give, hvor eleverne fandt et levende, men dog sultent dyr. Det var en vildfaren hund, der efterfølgende blev leveret hjem til dens ejere.

Hele landet har samlet ind. Det blev til i alt 162749 kg affald. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der har arrangeret affaldsindsamlingen, der fandt sted fra d. 16. til d. 22. april.

TV MIDTVEST besøgte i marts en gruppe frivillige, der samlede skrald på stranden i Hvide Sande. Se med herunder.

02:03

Vinterens storme har skyllet affald op, og i dag skulle stranden gøres klar til sommer

Luk video