Handbjerg-bådtyv skal i fængsel: Får fire måneder for brugstyveri og indbrud

Den nu 41-årige mand, der i juni sidste år blev anholdt på en stjålet båd fra Handbjerg Marina, er blevet idømt fire måneders fængsel.

0:44
Bådtyven lå og sov, da politiet hoppede ombord for at anholde ham.
Foto: Mia Ostenfeld, TV MIDTVEST

Fire måneders fængsel, hvoraf 30 dage er ubetingede. 

Sådan lyder dommen til den nu 41-årige mand fra Midt- og Vestjylland, som 17. juni sidste år blev anholdt under en større aktion 700 meter ud for Handbjerg Marina, hvor han flød rundt i en stjålet båd. 

Politiet tog dengang ingen chancer og tilkaldte både Aktionsstyrken og forsvarets helikopter til at assistere ved anholdelsen, og det gør sagen ret spektakulær. 

- Det er ikke hver dag, vi ser en sag om brugstyveri omhandlende en båd, hvor man skal iværksætte sådan et opbud af betjente. På den måde adskiller den sig fra sædvanlig brugstyveri, siger Jens Severinsen, der er specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Anholdt to gange samme dag

Men bådtyveriet er ikke det eneste forhold, manden blev dømt for ved Retten i Holstebro mandag, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

For allerede senere samme dag, som han var blevet anholdt på fjorden, blev han anholdt endnu engang for brugstyveri og overtrædelse af færdselsloven.

Han havde stjålet en bil ved Bilka i Holstebro, var kørt til Handbjerg Marina for at stjæle en ny båd og var i besiddelse af to indpakkede løbehjul, som han ikke kunne gøre rede for.

Det fortalte Lillian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro dengang til TV MIDTVEST. 

Fængsel, bøde og frakendt førerretten

Samlet set blev den 41-årige mandag dømt for brugstyveri af båden ved Handbjerg Marina og af flere biler, en række forhold om indbrud og tyveri og flere overtrædelser af færdselsloven. 

Udover fængselsstraffen blev han også idømt en bøde på 12.500 kroner og blev frakendt retten til at køre bil i tre år. 

- Jeg er tilfreds med, at der er sket domfældelse i en lang række forhold, og der er udmålt straf i det niveau, som jeg lagde op til, siger specialanklager Jens Severinsen.

Den 41-årige har valgt at modtage dommen.

2:17
Se nyhedsindslaget fra juni 2021 med bådejeren, hvis båd pludselig blev omdrejningspunktet i den store politiaktion.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST