Bådtyv tog en Nutella-mad og lagde sig til at sove på Jans båd, der har fået flere skader

Speedbåde, en drone og en helikopter var nogle af de ressourcer, politiet trak på, da de torsdag skulle fange en bådtyv i Handbjerg Marina. Da de endelig kom om bord, var tyven faldet i søvn.

En lur og en Nutella-mad. Det var gevinsten for den 40-årige mand, der torsdag morgen stjal en båd og sejlede den rundt i Handbjerg Marina.

Efter flere timers afspærring fik politiet anholdt manden, og Jan Pedersen, der ejer båden, kunne ånde lettet op.

- Det er jeg glad ved. Det er ikke rart at se, at den sejler rundt i cirkler omkring stenene derude, siger han til TV MIDTVEST.

Politiet satte stort ind, og de havde selv både i vandet samt en helikopter og en drone i luften.

Men det var manden selv, der endte med at afslutte jagten.

- Heldigvis er der én ting ved båden, der ikke fungerer, og det er, at ankeret ikke kan trækkes op, og han er på en eller anden måde kommet til at trykke ankeret ned, så han blev fanget derude, siger Jan Pedersen til TV MIDTVEST.

En stor aktion

Den store indsats viste sig altså at være mere, end hvad der blev brug for.

Ifølge politiet var der dog alligevel en årsag til, at de besluttede at møde så ressourcestærkt op.

- Det, der gør, at det bliver så massivt set udefra, er, at der er en periode, hvor vi ikke ved, hvem vi har med at gøre. Vi får assistance fra Politiets Aktionsstyrke, som assisterer med at sejle ud til stedet, hvor vi foretager en ganske almindelig pågribelse af vores gerningsmand, siger Henrik Glintborg, der var operationsleder under dagens indsats.

Inden politiet nåede at dukke op i Handbjerg Marina, kunne bådtyven i teorien være sejlet meget langt væk. Men sådan gik det ikke.

quoteHan har taget sig en lille lur og spist af min Nutella. Så lidt har han da hygget sig, det må man sige.

Jan Pedersen, ejer af båden

Han måtte nemlig kortslutte motoren, og det lykkedes kun at få gang i den ene af de to motorer, så båden kunne kun sejle rundt i en stor cirkel i havnen.

- Dybest set er det jo en rutineopgave. Vi skal have fat i manden og stille ham til regnskab for de ugerninger og forbrydelser, vi nu mener, der er sket. Det, der adskiller sagen fra mange lignende sager, er, at vi havde vand under kølen og ikke fast grund under fødderne, siger Henrik Glintborg til TV MIDTVEST.

Båden er igen i Jan Pedersens varetægt, og nu skal han undersøge den for skader.

Foto: Mia Ostenfeld, TV MIDTVEST

Den nu veludhvilede tyv har nemlig ikke givet den en synderlig omsorgsfuld behandling.

- Der er skader. Han har været ved at kortslutte den og ødelagt ankeret, fordi han har prøvet at sejle den fri. Den har også været på stenene derude, så vi skal se, om der er huller i skroget, siger bådejeren.

Heldigvis er båden forsikret, så trods en ubehagelig oplevelse her til morgen, er Jan Pedersen igen i godt humør.

- Han har taget sig en lille lur og spist af min Nutella. Så lidt har han da hygget sig, det må man sige, siger han.

Den 40-årige, mandlige bådtyv er i forvejen kendt af politiet.

Opdatering klokken 22.00:

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Hansen, fortæller her til aften, at bådtyven er løsladt, da der ikke var grundlag for et grundlovsforhør. Sagen efterforskes nu yderligere.