Lars Krarup: Jeg kan skade Holstebros sag

Borgmester Lars Krarup har erkendt, at han ikke får en politiskole til sin by. Han vil dog ikke ud med, hvor han håber, den så kommer til at ligge.

Det var så tæt på, og alligevel så langt fra. Planerne om en ny politiskole i Herning så ud til at flaske sig, men mandag morgen blev det meldt ud, at politiskolen ikke ville komme til at ligge i nye bygninger i Herning. 

- Nu har jeg kæmpet i to år med faglige og saglige argumenter. Jeg er da skuffet. Jeg står som taber. Herning står som taber. Kristian Thulesen Dahl står som vinder, siger Lars Krarup (V), der er borgmester i Herning Kommune.

quoteJeg tror ikke, jeg skal sige noget lige nu, for jeg har forstået det sådan, at Dansk Folkeparti ikke vil ret meget af det, jeg siger.

Lars Krarup, borgmester, Herning Kommune, Venstre

Han er ærgerlig over Christiansborgs beslutning. Han har erkendt, at løbet er kørt.

- Hvis den ikke kan ende hos mig, så kunne man håbe, at den ender et andet sted i vores del af landet, siger Lars Krarup. 

Men Herning-borgmesteren vil ikke ud med, hvor han mere præcis håber, den kommer til at ligge. 

- Jeg tror ikke, jeg skal sige noget lige nu, for jeg har forstået det sådan, at Dansk Folkeparti ikke vil ret meget af det, jeg siger, så jeg tror i virkeligheden, at jeg kan skade for eksempel Hostebro, hvis jeg går ret meget ind i den diskussion, siger borgmesteren.

Ritzau skriver mandag eftermiddag, at Dansk Folkeparti har givet Rigspolitiet frit valg mellem de bygninger, der er i spil til ny politiskole. Gruppeformand Peter Skaarup lover, at partiet vil sige ja, uanset hvilken bygning politiet peger på af de eksisterende bygninger, der er nævnt i rapport fra Rigspolitiet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.