Søren Gade i politiskolestrid: Holstebro er en god mulighed

Søren Gade ser Holstebro som en god mulighed for placeringen af fremtidens politiskole.

Venstres gruppeformand, Søren Gade, melder sig ind i debatten om placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark, og han ser gerne, at fremtidens politibetjente bliver uddannet i Holstebro.

- Der er jo flere muligheder i Jylland, også i den nordlige del, men politihovedkvarteret ligger altså i Holstebro og det må jo så give Holstebro nogle fordele i forhold til andre byer, siger Søren Gade til TVMIDTVEST.

Gruppeformanden ærger sig over, at regeringen har måtte opgive at placere politiskolen i nybyggeri, men når det nu er besluttet, så mener Søren Gade, at man skal tænke på væksten i Danmark.

- Hvis jeg som folketingspolitiker skal gøre noget for væksten i hele Danmark, så er det ikke lige Vejle, der falder mig først. Jeg synes, at en vestlig placering i Holstebro eller længere oppe i Nordjylland er en bedre løsning end at lægge den et sted, hvor man i forvejen har en høj vækst, siger Søren Gade og henviser til, at Vejle også er med i kampen om skolen.

Justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), har tidligere mandag udtalt, at han håber at kunne offentliggøre placeringen af politiskolen enten tirsdag eller onsdag.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.