Danmark Rundt fejrer byjubilæum: Første etape begynder og slutter i Holstebro

Cykelunionen plejer først at præsentere etaperne i februar. Men nu gør det store etapeløb en undtagelse ved at fortælle om første etape til næste år.

PostNord Danmark Rundt er Danmarks største etapeløb. Billedet her er fra anden etape i år.
PostNord Danmark Rundt er Danmarks største etapeløb. Billedet her er fra anden etape i år.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Første etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt begynder og slutter i Holstebro 14. august næste år. 

Det fortalte eventchef i Danmarks Cykle Union, Jesper Tikøb, da han lørdag middag var i Holstebro i forbindelse med præsentationen af det foreløbige program for byens 750 års-jubilæum til næste år.

- Vi har som altid en samlet præsentation af etaperne og de deltagende hold i februar. Men da Holstebro nu sætter gang i et spændende byjubilæum, har vi valgt at gøre en undtagelse og fortælle om første etape allerede nu, siger Tikøb til TV MIDTVEST.

En hel dag med cykelfest

Præcist hvor lang etapen bliver, og i hvilken retning rytterne bliver sendt, ligger endnu ikke fast, men eventchefen understreger, at de mange vestjyske cykelfans godt kan begynde at glæde sig. 

- Det særlige ved, at ruten går fra Holstebro til Holstebro er, at vi kan holde en hel cykeldag. Dermed kan folk opleve stemningen inden starten med alle busserne og rytterne, der gør sig klar - og senere på dagen får de så et spændende opløb.

Tikøb siger, at cykelunionen glæder sig til det kommende samarbejde om det praktiske med Holstebro Kommune og den lokale cykelklub, som han i øvrigt roser for at lave et stort og flot børne- og ungdomsarbejde.

 Det er ikke første gang, det store danske etapeløb lægger vejen forbi Holstebro. Det skete blandt andet i 2019, da etapen gik fra Holstebro til Vejle. 

Der bliver fem etaper i 2024-versionen af PostNord Danmark Rundt, der slutter den 18. august.

Etapeløbet blev i år vundet af Mads Pedersen.