Sport kæmper med opbakningen: Det er sgu lidt op ad bakke

I denne weekend er der blevet spillet DM i indendørs Ultimate i Herning. Ultimate er en sport, som kæmper med for alvor at komme op i omdrejninger.

Nogle kender det måske fra idrætstimerne i folkeskolen, men ellers er sporten Ultimate forholdsvis ukendt i Danmark. I denne weekend blev der spillet danmarksmesterskab i indendørs Ultimate i Herning.

quoteVi er ikke enormt mange, og det er ikke alle, som altid kan få fri fra arbejde. Folk kommer lidt, så går de lidt, og så kommer de lidt igen.

Ditlev Bülow, Spillende Træner, Herning Vipers

Så skulle man jo tro, at spillere og tilskuere ville valfarte til heden for at deltage i mesterskabet, men virkeligheden er derimod, at flere af landets klubber kæmper med at samle spillere nok. Det oplever de blandt andet indimellem hos weekendens værter fra Herning Vipers. 

- Vi er ikke enormt mange, og det er ikke alle, som altid kan få fri fra arbejde. Folk kommer lidt, så går de lidt, og så kommer de lidt igen, siger Ditlev Bülow, der er spillende træner hos Herning Vipers.  

- Ja... Det er sgu lidt op ad bakke, men sådan er det jo, siger Frederik Borgelin Schollert, der er spiller for Herning Vipers.

I Ultimate spiller to hold med fem spillere på hver hold imod hinanden. Formålet med spillet er at score point ved at kaste en frisbee til en medspiller, der befinder sig i en af banens målzoner.

I Danmark findes der i dag 30 klubber og godt 650 registrerede spillere. De seneste år er der kommet flere og flere klubber til, men udviklingen går langsomt, og det presser nogle af holdene. 

- Vi kæmper meget mod de etablerede sportsgrene som håndbold og fodbold. Derudover kæmper vi også mod alle de mindre sportsgrene, fortæller Jonas Skovgaard, der er formand for Dansk Frisbee Sport Union.

Er det, fordi I er for dårlige til at fortælle om det så?

- Ja, det kan man måske godt argumentere for, siger han

Selvom publikum ikke strømmede til i massevis, som når håndboldlandsholdet spiller VM i Boxen, så havde et par trofaste bedsteforældre fundet vej til sidelinjen.

- Jeg synes, det er rigtig spændende, og jeg har fået en større forståelse for spillet efter at have set det. Det er utroligt, når de trækker et DM til Herning, at der så ikke er flere tilskuere, siger Lise Kronbo.

- Det er jo nok svært at konkurrere med både fodbold og håndbold, men jeg synes da, at det er super godt, når man ser så mange unge mennesker deltage her, siger Finn Kronbo.

I damerækken endte Aarhus Ultimate med at løbe afsted med DM-guldet, imens København Frisbee Klub tog sig af titlen i herrerækken.

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.