Mercedes-indbrud: Biler smadret for 700.000

Ukendte tyve har stjålet og smadret for flere hundrede tusinde kroner hos Mercedes-forhandleren, Ejner Hessel, i Herning.

Lokalpolitiet i Herning efterlyser vidner til et indbrud hos Mercedes-forhandleren Ejner Hessel på Nystedvej i Herning i weekenden. Ifølge lokalpolitiet har tyvene har stjålet og smadret bildele for ikke under 700.000 kroner. 

- Indbruddet er sket på et tidspunkt imellem lørdag og mandag morgen, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i Herning. 

Ifølge politiet er tyvene kravlet over et hegn til oplagspladsen med nye Mercedes-biler.

- Ialt er der 16 biler, der er ødelagt. Det ser ud som om, man er gået efter forlygter på bilerne. Det vil sige, at der er knust ruder, for at få motorhjelmen op. Så er lygterne blevet skruet ud af bilerne. Det har også givet en del skader på kofangerne på bilerne, fortælle Henning Præstegaard. 

Indbruddet er sket her hos Ejner Hessel i Herning i tidsrummet lørdag til mandag morgen. Politiet vil gerne i kontakt med vidner, som kan have set noget mistænkeligt. 

Sikret spor  

Ifølge politiet var Ejner Hessel i Herning ellers ved at lægge sidste hånd på et nyt hegn rundt om pladsen. Selv om der iføge politiet ingen overvågningsbilleder er, fordi gerningsmændene har afbrudt overvågningsudstyret, står politiet ikke på fuldstændig bar bund i sagen.

- Vores patrulje har været derude, og der er sikret nogle spor. 

Kan du sige noget om, hvad det er for nogle spor, der er sikret? 

- Jeg har ikke set det endeligt i en rapport, men der er formentlig sikret nogle DNA-spor og måske nogle fingeraftryk, vi kan gå videre med, siger Henning Præstegaard. 

Lokalpolitiet i Herning efterlyser vidner, der kan have set noget mistænkeligt omkring forhandleren i løbet af weekenden. 

- Det kan både være i tidsrummet, hvor indbruddet er foregået, men det kan også være i dagene op til. Der kan være nogen, som har set personer gå rundt derude og kigge nærmere på stedet. Dem vil vi også gerne høre fra, siger Henning Præstegaard. 

Ejner Hessel ønsker ikke at kommentere sagen. Har du et tip i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114. 

Tyvene har knust både ruder og ødelagt kofangere for at få de enkelte dele ud. Det er langt fra et sjældet syn, at kostbare biler ødelægges, så tyvene kan slippe af sted med specifikke dele. Bilede ther er taget i forbindelse med et lignenede indbrud hos en Mercedes-forhanler i 2013. Dengang gik tyvene blandt andet efter airbags.  
Tyvene har knust både ruder og ødelagt kofangere for at få de enkelte dele ud. Det er langt fra et sjældet syn, at kostbare biler ødelægges, så tyvene kan slippe af sted med specifikke dele. Bilede ther er taget i forbindelse med et lignenede indbrud hos en Mercedes-forhanler i 2013. Dengang gik tyvene blandt andet efter airbags.  
Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST

Færre stjålne biler men flere indbrud 

Ifølge FDM er der sket en stigning i antallet af biler, hvor tyvene går efter dele og ikke stjæler selve bilen. Særligt Nordsjælland har været hårdt ramt af indbrud i dyre biler, hvor tyvene målrettet går efter enkelte dele. 

- Tidligere stjal tyvene hele bilen, men det er blevet meget sværere, så i dag stjæles flere løse og faste ting fra bilerne. Når vores politikreds er hårdest ramt, så skyldes det, at vi har mange indbyggere med høje indkomster og derfor også ofte dyrere biler, der er tyvenes foretrukne. Vi kan se, at indbruddene i biler er mere udbredte i de områder i vores kreds, der har høje indkomster, siger politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Lau Thygesen til FDM.

I Nordsjælland arbejder politiet med teorien om, at løsdelene sælges i Østeuropa. De er lettere at fragte ud af landet, og kan sjældent spores efterfølgende. 

Det er ikke tilfældigt, at tyvene går efter airbags, navigationssystemer, gearkasser, lygter og lignende. De er nemme at få ud af landet og kan sjældent spores.

- Det ville være sværere for dem at tage hele bilen med, da den har et unikt stelnummer og formentlig også gps-tracker og er mere synlig ved grænseovergangene. Airbags og andre ting fra bilen kan ikke kædes sammen med en bestemt bil, der er meldt stjålet. Så selvom politiet i et andet land finder en genstand, er det nærmest umuligt at konstatere, om den er stjålet, forklarer chefkonsulent i brancheorganisationen Forsikring og Pension, Helle B. Pedersen.

Læs hele FDMs historie her 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.