Dét siger midt- og vestjyderne om en mulig SV-regering

Nogle er for, mens andre er imod en mulig SV-regering. Kristian Pihl Lorentzen (V) kalder forslaget for friskt.

Torsdag meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ud, at han godt kunne forestille sig en regering efter valget, hvor hans eget parti og Socialdemokratiet skulle gå forrest.

quoteJeg tror ikke, det er holdbart

Carsten Vestergaard, Karup, om en SV-regering

Det blev mødt med forskellige reaktioner – blandt andet afviste Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ideen.

Nu har flere haft tid til at tænke over scenariet, men tænketiden har ikke givet et entydigt resultat.

- Jeg tror ikke, det er holdbart. Der bliver for mange interne slagsmål – og slagsmål om, hvem der skal sidde på posterne, siger Carsten Vestergaard fra Karup.

Den holdning er Richard Dalsgaard Kristensen fra Møldrup ikke enig i.

- Jeg tænker egentlig, at det er meget fornuftigt. I dag har de mange af de samme holdninger og vil gerne arbejde den samme vej. Spørgsmålet er bare, om de kan blive enige om, hvem der skal være statsminister, siger han.

Pihl Lorentzen: Friskt forslag

I Lars Løkke Rasmussens parti har der været flere forskellige meninger om en regering i samarbejde med Socialdemokratiet.

Næstformand Kristian Jensen afviste muligheden, mens borgmesteren i Herning, Lars Krarup (V), mente, at det var den eneste rigtige løsning.

- Jeg synes da, det er et friskt forslag at komme med. Så må vi jo se, hvordan det udvikler sig. I hvert fald er det ikke godt, hvis et land skal regeres på nåde af de absolut yderste politiske fløje. Det er ikke godt. Så i det lys synes jeg da, at det er en overvejelse værd, siger Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.

Politikeren fortæller også, at holdningen om, at det er en god idé, er noget, han før har mødt.

- Når man møder folk på gaden, så siger de: Hvorfor slår I jer ikke sammen i stedet for at bekrige hinanden? Det er der mange menige vælgere, der siger.

Helt så let ser Mette Nielsen fra Socialdemokratiet dog ikke på det.

- Der er store forskelle, og jeg har umiddelbart svært ved at se, hvordan vi kan blive enige om det hele – også når valgkampen er forbi, siger hun.

Fløjene får vælgere mod midten

Kristian Pihl Lorentzen påpeger, at de yderste fløjes indvirkning på Danmarks regering ikke er god.

Det er en holdning, som TV MIDTVESTs udsendte reporter også mødte.

- Jeg tænker, at hvis flertallet er til det, så heller det (en SVregering, red.) end fløjene, der får for meget at skulle have sagt, siger Michael Mougaard fra Karup og fortæller derefter, hvorfor han mener det.

- Vi er allerede derude, hvor det er meget bombastisk. Og jeg synes, vi har mere behov for noget realpolitik end sensationspolitik.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds, så kan du tage kandidattesten via linket herunder.

SE INDSLAG: Der er delte meninger om en mulig SV-regering.