Test dig selv: Hvilken folketingskandidat er du mest enig med?

5. juni skal danskerne til Folketingsvalg. Allerede nu kan du finde ud af, hvilken kandidat fra Midt- og Vestjylland der deler dine holdninger.

Folketingsvalget er lige om hjørnet. Men hvem er de lokale kandidater egentlig? Hvem kan man stemme på? Og hvem af dem mener det samme, som jeg gør?

Spørgsmålene kan være mange, og med færre end 100 dage til valget skal være afholdt, vil TV MIDTVEST gerne give midt- og vestjyderne et overblik over de lokale kandidater, og et redskab til at lære dem bedre at kende.

Om kandidattesten

Derfor kan du allerede nu tage testen, og se hvilke kandidater i dit nærområde, du er mest enig og uenig med.

Gå til kandidattesten.

Hvem står bag testen

TV MIDTVEST har sammen med de øvrige TV2 Regioner, TV 2, datavirksomheden Paqle og analysevirksomheden Megafon udarbejdet kandidattesten, der giver dig et overblik.

Vi har stillet kandidaterne en lang række politiske spørgsmål. Ved at se, hvad du svarer på samme spørgsmål, kan vi beregne, hvor enig du er med kandidaterne.

Over 81 procent af alle kendte folketingskandidater har svaret på spørgsmålene og medvirker i testen.

- Kandidattesten kan bruges som en rigtig god inspiration til, hvilke partier og kandidater, som man skal kigge nærmere på. Det kan være, at man bliver overrasket - og det kan være, at man bliver bekræftet i, at det er netop er de kandidater, man skal holde øje med, siger Asger H. Nielsen, der er administrerende direktør i analysevirksomheden Megafon, til tv2.dk.

Testen kan tages flere gange

Det særlige ved vores test er, at den tager højde for, hvilke temaer der er vigtigst for brugeren, og stiller flere spørgsmål om de emner. I forvejen er emnerne udvalgt ud fra det, danskerne har sagt, er de vigtigste emner, når de skal sætte krydset i stemmeboksen.

Testen bliver mere og mere nøjagtig, jo flere af kandidaterne, der kommer til og svarer på vores skema. Derfor opfordrer vi til, at man tager testen flere gange frem mod valget.

Kom i gang her og se, hvem du er mest enig og uenig med.

Tema

Folketingsvalg 2019


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.