Anders og Bjarne pusler om Danmarks bedste fodboldbane

Den står på græsnørderi lidt udover det sædvanlige, når Danmarks bedste fodboldgræs skal forberedes til kamp.

Sidste år blev FC Midtjyllands hjemmebane for tredje gang kåret til den bedste i superligaen. I denne sæson pusler og nusser de to groundsmen Bjarne Rabæk og Anders Faber Nielsen videre om plænen på MCH Arena godt på vej mod en fjerde titel. 

- Vores opgave er egentlig på alle mulige måder at få banen til at minde om hinanden, uanset om vi står her om vinteren eller om sommeren, siger Anders Faber Nielsen.  

Anders Faber er ansat ved Herning Kommune og Bjarne Rabæk er ansat af MCH. For begge går en god portion af deres arbejdsdag med at nørde i græs. 

Sådan laver de striberne i græsset.

- Man kan godt sige, at Bjarne og jeg er græsnørder. Det er man nødt til at være. Det her er 8.000 vigtige kvadratmeter, siger Anders Faber Nielsen. 

Kåringen af den bedste bane i Superligaen er årlig begivenhed mellem klubberne. Superligaens bedste grønsvær er blevet kåret syv gange tidligere og baseret på et pointsystem, hvor udeholdenes anførere giver point fra 1-5 for oplevelsen af banen efter hver kamp. 

 

Banen på MCH har vundet tre gange, og fået to andenpladser i de foreløbigt syv år konkurrencen om Superligaens bedstebane har stået på.  
Banen på MCH har vundet tre gange, og fået to andenpladser i de foreløbigt syv år konkurrencen om Superligaens bedstebane har stået på.  
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

 

At holde græstæppet grønt, hulfrit og linjerne mere end kridhvide er en opgave, der kræver planlægning. 

- Det er et halvt år siden, vi lagde planer for det græstæppe, vi står på i dag. Det handler både om at være fremsynet, have en strategi for en sæson, og så handler det selvfølgelig også om, at vi fra uge til uge planlægger uden den her åbne himmel om, hvordan vi kommer frem til det her resultat, siger Anders Faber Nielsen, der er godt tilfreds i år indtil videre.

En foreløbig optælling af banens point midt i sæsonen viste, at græstæppet på MCH Arena ligger øverst på listen over ligaens bedste bane. 

Drømmer du om en fodboldbane i haven? Her er groundsman Anders Faber Nielsens tips

- Efter alle de timer Bjarne og jeg går herude, er det da et stort skulderklap at lægge her. 

FC Midtjyllands egen anfører får ikke lejlighed til at give de to groundsmens arbejde point. Men Erik Sviatchenko ved godt, at hjemmebanen hører til blandt de allerbedste. 

- Jeg synes virkelig, at vores greenkeeper og vores team omkring MCH Arena virkelig formår at levere en bane der bare står som om, det altid var midt i juni måned, siger FCM Kaptajn Erik Sviatchenko.