20-årig valgkandidat frygter det værste: Valget kan havne midt i studentereksamen

Alternativet-kandidaten Nicklas Stampe Raabjerg håber, at statsministeren snart trykker på valgknappen. Ellers risikerer valget at kollidere med hans eksaminer.

Der er præcist to måneder til, at folketingsvalget skal være afholdt. Statsministeren tøver med at trykke på valgknappen, men folketingskandidaterne har for længst taget hul på valgkampen. 

For 20-årige Nicklas Stampe Raabjerg fra Videbæk, der stiller op for Alternativet, er det ikke kun forberedelserne til hans første valgkamp, der presser på. Valget risikerer nemlig at havne midt i hans eksaminer i 3.g på gymnasiet.

quoteMan går lidt rastløst rundt. Man ved, at det skal ske lige om lidt, men man ved ikke hvornår

Kim Durup, Folketingskandidat, Klaus Riskær Pedersen, Herning

- Jeg kunne godt bruge, at det blev overstået lidt hurtigt, så jeg kan fokusere på mine eksaminer på den anden side af valget, siger han.

Men valget kan altså ikke overstås før det er udskrevet. Og indtil det sker, gør Nicklas Stampe Raabjerg hvad han kan for at være bedst muligt forberedt.

Han har 300 valgplakater klar, som venter på at blive hængt op, og så skal han hurtigst muligt have lavet flyers, som skal deles ud.

- Jeg kommer til at bruge så meget af min fritid, som jeg overhovedet kan komme afsted med, på valgkamp, siger han.

Rastløs i fitnesscentret

Nicklas Stampe Raabjerg er langt fra den eneste, der forbereder sig på sin første valgkamp. I et motionscenter i Herning knokler Kim Durup for at komme i valgform.

Kim Durup er til dagligt vognmand, men det arbejde er for tiden sat på pause. Nu fokuserer han nemlig på at komme i Folketinget for det nye parti, Klaus Riskær Pedersen. Men med en endnu uvis valgdato må han væbne sig med tålmodighed.

- Motion får en masse dopamin til hjernen, så jeg bliver mere motiveret, lyder det fra valgdebutanten Kim Durup, som bruger motionscentret til at komme i valgform.
- Motion får en masse dopamin til hjernen, så jeg bliver mere motiveret, lyder det fra valgdebutanten Kim Durup, som bruger motionscentret til at komme i valgform.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

- Man går lidt rastløst rundt. Man ved, at det skal ske lige om lidt, men man ved ikke hvornår, siger han.

- Et eller andet sted er det frustrerende, men det gør også, at man har en ro til at komme dybere ind i partiet og blive en del af det, uddyber han.

Politisk erfaring fremfor plads i Folketinget

I Midt- og Vestjylland stiller omkring 120 kandidater op til Folketingsvalget, og omkring 20 vil komme i Folketinget.

For 20-årige Nicklas Stampe Raabjerg, der aldrig før har stemt til et valg, handler valgkampen mest af alt om at få noget politisk erfaring. Håbet om at få en plads på Christiansborg er spinkelt.

- Hvis jeg kommer ind, ville det være vanvittig fedt, og så vil jeg kæmpe for alt det, jeg lover at kæmpe for. Men jeg ved ikke, hvor realistisk det er, siger han. 

Folketingsvalget skal senest være afholdt den 17. juni.

Lige nu forsøger kandidaterne at forberede sig på en valgkamp, de ikke aner, hvornår bliver fløjtet i gang. Nicklas Stampe Raabjerg frygter det værste. Valget risikerer nemlig, at komme til at ligge lige oven i hans studentereksamen

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.