Politikere tyvstarter: Valgkampen ruller allerede

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke trykket på valgkampen, og der kan potentielt gå op til 91 dage, før der skal stemmes. Alligevel er politikerne i fuld gang med at føre valgkamp.

Alt det, der siger valg, er her. Politikerne kører rundt i rullende valgplakater. De tørner sammen den ene dag efter den anden i debatter, og så har tomme butikslokaler i gågaderne flere steder fået midlertidigt liv som valgkontorer. 

Vi mangler faktisk kun plakaterne i lygtepælene og en dato for at kunne kalde det, der sker lige nu, for en valgkamp.

- Man kan roligt sige, at valgkampen den er gået i gang, fordi vi kan ikke vente på Lars Løkke længere. Nu er der så kort tid til, at der skal være valg, så vi er gået i gang, siger Simon Kollerup fra Socialdemokratiet, der mandag var hjemme i valgkredsen Thisted for at tage billeder til en kommende valgkampagne på de sociale medier. 

Valgdebatter på programmet 

Mandag er traditionelt den dag, hvor folketingspolitikerne bliver hjemme i deres egen valgkreds, inden de drager mod debatter og politik på Christiansborg. Denne mandag var ingen undtagelse og derfor var der også valgdebatter på programmet flere steder. Blandt andet hos Dansk Metal i Herning, hvor temaet var alderdom og pension.

- Der er så kort tid, til det bliver udskrevet, så debatarrangementer er jo begyndt at tikke ind, og vi er jo ude at møde vælgerne allerede nu, siger Dennis Flydtkjær (DF), der genopstiller i Ringkøbingkredsen. 

Valget skal senest være afholdt om 91 dage den 17. juni, men den eneste, der kender den præcise dato, er Statsministeren. I Thisted har Simon Kollerup dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. På lørdag indvier han sammen med sit parti en valgcafe på gågaden i Thisted.

Spørgsmål: Kan man ikke frygte, at vælgerne bliver træt af valg, når det begynder så tidligt?

Man kan jo altid risikere, at folk bliver trætte af at se på valg hele tiden, siger Simon Kollerup.

Dennis Flydtkjær er lidt mere bekymret for, hvis valgkampen trækker ud. 

- Jeg frygter da lidt for, hvad folks reaktion er over for det. Hvis det bliver sådan en rigtig lang valgkamp, så når folk at blive trætte af os, for det gør de jo allerede efter en valgkamp på tre uger. Så hvis vi skal have sådan en otte eller ti ugers valgkamp fra nu af, så tror jeg folk bliver rigtig trætte af at se på os, smiler Dennis Flydtkjær. 

Selvom Statsministeren endnu ikke har udskrevet valg, så er valgkampen i realiteten i fuld gang.