Ingen kø ved testbil i Thyborøn: Beboere og turister kan komme ind fra gaden og blive testet

Mellem 60 og 80 personer bliver podet for coronavirus hver gang en af Region Midtjyllands tre gule testbiler kører ud i sommerlandet. I dag søndag lagde testbilen turen forbi Thyborøn.

Ambulanceredder Nickolas Obrien har været med til at teste 53 borgere for coronavirus foran Sea War Museum i Thyborøn i dag. Foto: Caroline Siegumfeldt / TV MIDTVEST

I snart tre uger har man kunnet lade sig teste for corona rundt omkring i sommerlandet, når de rullende gule testbiler fra Region Midtjylland har kørt forbi.

Ideen med testbilerne er, at fastboende og turister kan komme ind fra gaden og blive podet for coronavirus - helt uden tidsbestilling. 

Læs også 150 testet det første døgn med corona-testbiler

Søndag havde en af de gule testbiler så lagt turen forbi Thyborøn, hvor ambulanceredder Nickolas Obrien stod klar til at pode folk, der kom forbi.

- Når vi står her, så er der flere folk, der tager initiativet selv og henvender sig. Det er lidt mere krævende for den enkelte at sætte sig ned for at bestille en tid, siger Nickolas Obrien, ambulanceredder hos Falck.

Han tror, at testbilerne rundt omkring i sommerlandet gør det nemmere for folk at blive testet - især hvis de bor langt fra et af de stationære testcentre, som typisk ligger i de større byer.

Ingen kø ved testbilen

En af feriegæsterne, der havde ladet sig pode i Thyborøn i dag, var Janne Ferner fra Vallensbæk, som til daglig er folkeskolelærer.

Hun er taget fra Sjælland for at holde ferie ved Vestkysten sammen med familien, og da hun så den gule testbil i Thyborøn greb hun straks chancen for at blive testet.

- Der var ikke noget kø. Det var kvit og frit. Det var i Jylland, og den mulighed lå lige til højrebenet, så den greb jeg, fortæller Janne Ferner.

Nu venter hun bare på resultatet af testen, som hun og de andre, der er blevet testet, får svar på via e-Boks.

En god succes

I Region Midtjylland er Annette Roed tilfreds med, at de rullende testbiler har fået testet rigtig mange mennesker rundt omkring i landsdelen.

- Det er en ret god succes. Mellem 60 og 80 mennesker bliver testet, hver gang vi holder med en af de gule testbiler, fortæller Annette Roed, der er formand for det nære sundhedstilbud i Region Midtjylland (A).

Læs også Flere test på vej i Vesthimmerlands Kommune

Regionen vil bruge testbilerne til at spore, om der kan være nye, lokale udbrud på vej. Også i de områder, der ligger langt fra de større byer.

- Vi får et billede af, hvordan ser selve smittefaren og smittetrykket ud i region Midtjylland, og hvordan kan vi regne med, at det vil udvikle sig, siger formanden.

I dag var der ved Sea War Museum i Thyborøn 53 personer, der blev testet. I alt er der tre testbiler, som kører rundt i regionen.

02:11 Luk video