Fitnesscenter med udendørs træning: Medlemmerne strømmer til

I Viborg har Fitness 8800 åbnet op for, at medlemmerne igen kan pumpe jern trods coronakrisen. Med grønt lys fra myndighederne har centret rykket træningen udendørs.

Det har længe været en drøm for Fitness 8800 i Viborg at lave udendørstræning. Nu har coronakrisen givet anledning til, at fitnesscentret har gjort drømmen til realitet.
Det har længe været en drøm for Fitness 8800 i Viborg at lave udendørstræning. Nu har coronakrisen givet anledning til, at fitnesscentret har gjort drømmen til realitet.
Foto: Privatfoto: Fitness 8800

Drømmen om at kunne træne under åben himmel har længe ligget og luret hos Fitness 8800 i Viborg.

Men da coronapandemien midt i marts tvang fitnesscentre landet over til at lukke ned, begyndte de for alvor at overveje den gamle idé om at kunne træne udenfor. 

Da Danmark lige så stille begyndte at åbne igen for nogle uger siden, så ejeren af Fitness 8800 sit snit til at starte op udendørs.

- Vi ville gerne give vores medlemmer mulighed for at træne, selvom centret var lukket, og vi havde hørt, at man godt måtte træne udendørs, fortæller Ulla Øeby Pedersen, der står bag fitnesscentret.

Før de kunne åbne op for udendørs træning, ville hun dog være helt sikker på, at myndighederne godkendte ideen.

- Vi har haft ringet til politiet og coronalinjen og har fået grønt lys. Så længe der maks er 10 personer, som træner samtidig, og mindst fire kvadratmeters plads til hver person, så er der ingen problemer, fortæller hun.

Fedt at træne ude

Sammen med sin mand, Erik Mikkelsen, der hjælper til i centret, har hun kørt rundt i hele Jylland for at finde træningsudstyr, som kunne bruges udendørs.

- Da vi fik at vide onsdagen før påske, at vi måtte lave udendørstræning, begyndte vi samle udstyr sammen til det, siger Erik Mikkelsen.

Det lykkedes dem at skaffe udstyr, der svarer til et komplet world class center - lidt a la det, som Arnold Schwarzenegger trænede med i 80'erne, fortæller Erik Mikkelsen.

- Det er bare jern. Det fungerer bare, og så er det jo en totalt fed oplevelse at træne ude, siger han.

Der er udstyr såsom jernstænger, håndvægte og vægtskiver, men også faste maskiner, så man kan træne hele kroppen. Løbebånd og andet udstyr, der kræver strøm, er dog ikke rykket med udenfor af sikkerhedsmæssige årsager.

Al udstyret i det udendørs fitnessområde skal sprittes af både før og efter brug.
Al udstyret i det udendørs fitnessområde skal sprittes af både før og efter brug.
Foto: Privatfoto: Fitness 8800

Sprit før og efter

Centret tager deres forholdsregler, men lader også medlemmerne selv tage en del af ansvaret. 

- Vi tæller altid, hvor mange mennesker der træner samtidigt, og folk sidder og venter på stole udenfor, indtil der er plads. Alle ved godt, at der maks må være 10 personer ad gangen, fortæller Ulla Øeby Pedersen.

Alt udstyret skal sprittes af før og efter brug af personen, der har brugt det, og fitnesscentret har lagt engangshandsker og klude frem, som folk kan bruge til rengøringen. 

- Det, vi hører, er, at kunderne føler sig trygge. De synes, det er vildt godt, vi tager så mange forholdsregler, siger hun.

- Folk kører helt fra København

Udendørstræningen i Viborg har allerede været en succes. Centret får i øjeblikket omkring 10 nye medlemmer om dagen, siden de for to uger siden åbnede for træning udenfor, fortæller centrets ejer Ulla Øeby Pedersen.

Til sammenligning kom der før coronakrisen typisk mellem én-tre nye medlemmer dagligt.

- Det har været helt vildt. Folk har ringet fra hele landet for at melde sig ind. Der er endda folk, der kører helt fra Aalborg, Vejle og København for at komme og træne her, siger hun.

I henhold til myndighedernes retningslinjer må der maksimalt være 10 personer i det udendørs træningsområde ad gangen.
I henhold til myndighedernes retningslinjer må der maksimalt være 10 personer i det udendørs træningsområde ad gangen.
Foto: Fitness 8800

De mange nye medlemmer kan give kapacitetsproblemer, når der kun må træne 10 personer ad gangen.

- Vi bliver helt klart udfordret på pladsen, hvis der kommer for meget pres på, men folk træner heldigvis på mange forskellige tidspunkter, så indtil videre går det, fortæller Ulla Øeby Pedersen. 

Hun overvejer lige nu, om de skal lave endnu en træningszone på den anden side af bygningen, så der er mulighed for, at endnu 10 personer kan træne på samme tid. 

Men foreløbig er det næste udvidelsesprojekt i en lidt anden karakter:

- Det er at få fat i nogle palmer, så man får fornemmelsen af at stå på en strand, imens man træner. Det kunne være helt vildt fedt, siger centerlederen.