Valgren tilbage i Thy: Cykelrytteren har succes med løbetræning

Flere af Michael Valgrens gode perioder i løbet af de seneste sæsoner skyldes, at han til tider parkerede cyklen for at kridte løbeskoene.

Da coronakrisen brød ud i marts, valgte Michael Valgren at skifte Monaco ud med hjemlige opgivelser i Thy, hvor han stadig befinder sig.

Og selvom han i modsætning til eksempelvis ryttere i Italien og Frankrig stadig godt må cykeltræne udendørs i Danmark, er det faktisk ikke det, han bruger mest tid på.

Erfaringer fra de seneste sæsoner har nemlig lært ham, at helt basal løbetræning har gjort ham til en stærkere rytter, og derfor bruger han nu tiden på at bygge sig op på den måde.

- De sidste to år har jeg været ret godt kørende efter Tour de France, men der er jeg også startet med at løbe faktisk. Bare sådan nogle små ture, siger Michael Valgren i TV 2 SPORTs cykelpodcast.

- Jeg gjorde det også sidste år før VM, hvor jeg i ugen op til løb nogle ture helt stille og roligt. Det giver mig bare gode ben, så jeg tænkte: ’Hvorfor ikke prøve igen nu her’.

Løbetræning fungerer

Valgren fortæller, at han løber 3-4 gange i ugen uden at presse sig selv, og at effekten faktisk kan mærkes i den disciplin, han lever af.

- Det går faktisk forholdsvis godt på cyklen også, så jeg tror, at hvis man kan kombinere det uden at smadre sig selv, er det nok ikke så dumt igen (med løbetræning, red.). For mig fungerer det, siger han.

Danskerne blev nummer seks ved VM sidste år, hvor holdkammeraten Mads Pedersen strøg til tops.

Cykelsæsonen er suspenderet til tidligst juni.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.