Nægter kendskab til ulvedrab: Men trækker sig nu fra politik

Steffen Troldtoft erkender, at han var til stede ved ulvedrabet ved Ulfborg. Men han nægter at være involveret. Alligevel trækker han sig fra politik.

34-årige Steffen Troldtoft er landmand i Ulfborg. Han er folketingskandidat for Liberal Alliance. Og så var han til stede på den mark, hvor en ung hunulv for to uger siden blev skudt og dræbt. Det bekræfter Steffen Troldtoft i dag overfor TV 2. Men han nægter at have kendskab til selve nedskydningen af ulven.

quoteJeg har ikke nogen rolle i det dér. Jeg kører og pløjer, og det er dét, jeg har med sagen at gøre. Jeg er ikke klar over, at der bliver skudt efter ulven. Jeg hverken hører eller ser det. 

Steffen Troldtoft, landmand, Ulfborg

- Jeg har ikke nogen rolle i det dér. Jeg kører og pløjer, og det er dét, jeg har med sagen at gøre. Jeg er ikke klar over, at der bliver skudt efter ulven. Jeg hverken hører eller ser det, siger Steffen Troldtoft i dag.

Var bange for ulven

Videoen hér dokumenterer, hvad der skete, da en un hunulv blev skudt og dræbt på en mark øst for Ulfborg den 16. april 2018. Optagelserne er lavet af Ulla Pipaluk Zobbe og Lars Lorentsen.

I en video optaget af naturefotografer, der sad på lur og filmede ulvens færden på marken ved Troldtoftvej øst for Ulfborg, kan man se, at der kører en traktor på marken i umiddelbar nærhed af det sted, hvor ulven bliver skudt. I første halvdel af videoen ser man, at traktoren jagter ulven, der løber væk. I dag bekræfter Steffen Troldtoft, at det var ham, der sad bag rattet.

- Den var ikke bange for mig, og den var heller ikke bange for traktoren, fortæller Steffen Troldtoft, der kan fremvise en video, han selv har filmet af ulven fra sin traktor. 

Han var derfor bange for at stige ud af traktoren, som var nødvendigt for, at han kunne passe sit arbejde på marken. 

Den var ikke bange for mig, og den var heller ikke bange for traktoren, fortæller Steffen Troldtoft, der kan fremvise en video, han selv har filmet af ulven fra sin traktor. 

- De er farlige, og jeg havde ikke lyst til at stige ud af en traktor, hvor der står en ulv en 10-15 meter derfra. Det er jo det samme med nogle hunde. Vi har forbudt en 10-15 racer, fordi de muligvis er farlige, og jeg kan ikke se, at ulven skulle være mindre farlig, siger han.

"Jeg var ikke involveret"

Steffen Troldtoft afviser, at han på nogen måde skal have opfordret til, at ulven på marken skulle skydes.

- Der er rigtig mange gisninger i den her sag, og jeg har ikke set nogen, der er rigtige endnu. Jeg kan godt forstå, at folk de ender med at gætte i den retning, og det er jo nærmest umuligt for mig at bevise, at det ikke er den vej, det er gået. Jeg kan bare sige, at jeg kører på marken ved siden af, og jeg er ikke involveret.

Ifølge Steffen Troldtoft vidste han ikke, at ulven var blevet skudt, før politiet var til stede på marken. 

quoteJeg trækker mig fra politik på grund af den mediestorm, der har været(...) Men hvis det ender med, at jeg skader partiet mere end det gavner, så får jeg jo ikke noget fornuftigt igennem på området.  

Steffen Troldtoft, tidligere LA-kandidat, Ulfborg

Skader partiet

Sagen om nedskydningen af ulven har fået ulvedebatten til igen at rase og har bragt Steffen Troldtoft i et regulært stormvejr. Nu tager folketingskandidaten konsekvensen af den megen fokus på hans person.  

- Jeg trækker mig fra politik på grund af den mediestorm, der har været. Det har jo vist sig, at hele den her sag bliver brugt til at slå Liberal Alliance i hovedet. Og de har trods alt en fornuftig ulvepolitik, som partiet prøver på at få igennem. Men hvis det ender med, at jeg skader partiet mere end det gavner, så får jeg jo ikke noget fornuftigt igennem på området.   

Steffen Troldtoft trækker sig som folketingskandidat for Liberal Alliance. 

Ifølge Steffen Troldtoft er vurderingen fra Liberal Alliance, at han skader partiet. Men det afviser Liberal Alliances gruppeformand, Leif Mikkelsen.

- Steffen er jo et ordentligt menneske, og han fornemmer at det skader LA, og derfor nedlægger han sit FT-kandidatur. Jeg synes, det er et stort offer han bringer. Det er ærgerligt for ham. Han var opstillet som kandidat, gik op i det og var meget flittig, og nu er han så nødt til at trække sig af hensyn til sin familie – det er ikke behagelige opringninger de får, lyder det fra Leif Mikkelsen, der understreger, at partier generelt tager skarp afstand fra selvtægt.

quoteJeg synes, det er et stort offer han bringer. Det er ærgerligt for ham. 

Leif Mikkelsen, gruppeformand, Liberal Alliance 

Uretfærdig hetz

Ifølge gruppeformanden er Steffen Troldtoft blevet offer for en uretfærdig hetz.

- Det er jo et billede, der er fremstillet i alle medier, der er forkert. Det er vi selvfølgelige ærgerlige over. Når folk får det kædet sammen i deres hoveder, at han er medskyldig i det her, så er det svært at værge sig mod, lyder det fra gruppeformanden.

I følge DR er den 66-årige mand, der sigtet for at have skudt det fredede dyr mandag den 16. april, et nærtstående familiemedlem til Steffen Troldtoft. Det kommenterer han dog ikke på. 

- Jeg tager afstand fra selvtægt og lovbrud. Jeg tror ikke, det gavner noget. Heller ikke muligheden for på et senere tidspunkt at få lov til at skyde ulve, så det er noget lort hele vejen rundt, siger den 34-årige nu forhenværende folketingskandidat fra Ulfborg.

quoteJeg tager afstand fra selvtægt og lovbrud. Jeg tror ikke, det gavner noget. Heller ikke muligheden for på et senere tidspunkt at få lov til at skyde ulve, så det er noget lort hele vejen rundt.

Steffen Troldtoft, forhenværende LA-kandidat, Ulfborg

Steffen Troldtoft håber, at Liberal Alliance – nu uden ham – alligevel lykkes med at få ændret loven, så det i fremtiden bliver tilladt at skyde ulve i Danmark.