Ikast-borgers protestgruppe hitter

Over 4000 utilfredse Nykredit-kunder har indtil videre meldt sig ind i foreningen Fair Bidragssats, der holdt stiftende generalforsamling torsdag.

Der er stor interesse for at være med i protestgruppen Fair Bidragssats på Facebook. Gruppen er et talerør for de tusindvis af utilfredse realkreditkunder, der i februar fik besked om, at de skal betale mere i gebyr for deres boliglån. Og facebookgruppens medstifter og bestyrelsesmedlem Chresten Ibsen er glad for den massive interesse.

 - Mere end 4000 havde forhåndstilmeldt sig, men man er jo først rigtig medlem, når man har betalt sit kontingent, så vi må se, hvor mange der ender med at betale. Det, vi har gjort de sidste 18 dage, fortsætter. Men nu har vi en officiel forening - et officielt talerør, siger Chresten Ibsen til ritzau.

På mødet blev det besluttet, at foreningens kontingent udgør mindst 100 kroner om året. 84 var mødt op til den stiftende generalforsamling, der blev holdt på ungdomsskolen i Vejle.   

Syv medlemmer blev valgt ind i foreningens bestyrelse, der nu skal konstituere sig. Formålet med foreningen er klart, siger Chresten Ibsen.   

- Først og fremmest vil vi arbejde for at få Nykredit og Totalkredit til at rulle forhøjelsen af deres bidragssatser tilbage. Sekundært vil vi arbejde, på alle de strenge vi kan, for at forbedre vilkårene for alle vores medlemmer ved at finde alternativer og forsøge at påvirke lovgivningen, siger Chresten Ibsen.      
 

Ikast-borger bag protest-succes
Grundstenen til foreningen var et indlæg på Facebook over prisstigninger for gebyrer på boliglån i Totalkredit/Nykredit.
Boligejeren Anders Sandbjerg Larsen fra Ikast, som til daglig har et skadedyrsbekæmpelsesfirma, skrev et åbent brev til Totalkredits ledelse, og brevet er indtil nu blevet delt over 16.000 gange på Facebook.

Chresten Ibsen, der driver et pressebureau i Aarhus, oprettede omtrent samtidig Facebook-gruppen Kritiske Interessenter i Nykredit og Totalkredit. De to fandt sammen over nettet. Snart tre uger senere har Facebook-gruppen mere end 40.500 medlemmer. På baggrund af massiv interesse besluttede de to at stifte foreningen Fair Bidragssats.

I februar fik tusindvis af realkreditkunder i Totalkredit/Nykredit at vide, at de skal betale mere i gebyr for deres boliglån fra 1. juli. Behovet er blandt andet opstået på baggrund af øgede kapitalkrav fra myndighederne, lyder det fra Nykredit.