Sure Nykredit-kunder: Træls at minister tøver med indgreb

Vi havde håbet på et politisk indgreb inden 1. juli, lyder det fra repræsentant for kritiske Nykredit-kunder.

Troels_Lund_Poulsen.jpg

En af repræsentanterne for de nu mere end 35.000 kritiske Nykredit-kunder, der har samlet sig på Facebook, er skuffet over den håndsrækning, som erhvervsministeren kom med til realkreditkunderne fredag eftermiddag.
    
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil have en undersøgelse af markedet for boliglån klar til efteråret. Men tidshorisonten er for lang, siger talsmand Anders Sandbjerg Larsen fra Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit.
    
- Vi hilser det meget velkommen, at de vil sætte nogle eksperter og Konkurrencerådet til at kulegrave branchen.
    
- Men det er knap så godt, at det skal tage så lang tid. Det er træls, for så når Nykredit at gennemtrumfe deres tiltag inden. Vi havde håbet på, at politikerne ville arbejde på et tiltag inden 1. juli, siger han.
    
I februar har tusindvis af realkreditkunder i Totalkredit/Nykredit fået at vide, at de skal betale mere i gebyr for deres boliglån fra 1. juli.
    
Behovet er opstået på baggrund af øgede kapitalkrav fra myndighederne, lyder det blandt andet fra Nykredit.
    
Stigningen i bidragssatserne har skabt harme blandt selskabets kunder og har også givet anledning til kritik fra flere politiske partier.
    
At kunderne selv har skrevet under på vilkårene i låneaftalen med Nykredit i første omgang, mener Anders Sandbjerg Larsen ikke bør forhindre dem i at være utilfredse.
    
- Vi har aldrig skrevet under på, at man kunne lave de kæmpestore prishop på bidragssatserne. Vi har skrevet under på, at kreditforeningerne har kunnet regulere bidragssatserne i henhold til de krav, de bliver stillet over for økonomisk.
    
- Men vi har ikke accepteret så store vilkårlige prisstigninger. Vi harcelerer over, at behovet for prisstigningerne er fuldstændigt udokumenterede, siger Anders Sandbjerg Larsen.
    
/ritzau/