Flest førtidspensioner i Vestjylland

Fire vestjyske kommuner topper listen over antallet af tildelte førtidspensioner, men nu skal der strammes op.

Gaagade_25.jpg

Vestjyderne er mere nedslidte end andre danskere. Det kunne statistikken i hvert fald tyde på, efter PensionDanmark har analyseret antallet af tildelte førtidspensioner rundt om i landet.

Analysen viser, at Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern og Lemvig kommuner tildeler flere førtidspensioner til faglærte og ufaglærte end andre kommuner med samme rammevilkår. Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse og understreger, de vestjyske kommuner skal stramme op:

- Det er ulykkeligt for den enkelte at havne på førtidspension. Og det koster virksomhederne, samfundet og pensionsopsparerne dyrt. Derfor skal førtidspension være absolut sidste udvej. Det skal de vestjyske kommuner i højere grad have fokus på - i hvert fald når det gælder PensionDanmarks medlemmer, udtaler administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

Ifølge analysen har Herning Kommune desuden umiddelbart flere tilkendelser af førtidspension, end PensionDanmark havde forventet. Læs hele rapporten på PensionDanmarks hjemmeside.