Bent så død mand flyde rundt i havnen: - Det er så uvirkeligt

Bent Jeppesen opdagede fredag morgen en død mand i Stauning Havn.

Han ville egentlig bare nyde en stille smøg på havnen i Stauning, Bent Jeppesen, men pludselig tog hans fredag morgen en uventet drejning.  

Et par meter ude i vandet lå en død mand og drev rundt.

- Jeg tænkte, at det godt kunne ligne et menneske, men det er jo ikke lige det, man tror, man skal opleve, så jeg var lidt i tvivl.

Bent Jeppesen hentede hjælp for at blive helt sikker i sin sag, og da de kom tilbage, havde kroppen drejet sig i vandet.

- Der kunne vi så tydeligt se, at det var et menneske, forklarer han.

- Der farer mange tanker gennem hovedet

Herefter ringede Bent Jeppesen 112 og få øjeblikke efter var ambulancen fremme, husker han.

Oplevelsen sidder stadig i ham. Hvis han selv kunne vælge, ville han egentlig helst have været den foruden.

- Der farer mange tanker gennem hovedet. Det er så uvirkeligt. Det er ikke det, man regner med, man skal opleve, når man er på vej ned for at sidde stille og roligt og få en smøg.

- Det blev en anderledes morgen, end jeg havde regnet med. Jeg blev chokeret. Men det er supergodt, han blev fundet, siger Bent Jeppesen.

Politiet på sporet af mandens identitet

Midt- og Vestjyllands Politi har haft vanskeligt ved at identificere manden, der ikke havde noget ID på sig, da han blev fundet.

I løbet af lørdagen er politiet efterhånden blevet sikre på, at der er tale om en udenlandsk mand, og derfor kan den endelige identifikation ende med at tage et stykke tid.

- Vi skal have nogen, der kan genkende ham, noget DNA, nogle fingre, noget tænder eller noget. Men der er så mange indikationer og løse ender, der binder sammen nu, at vi føler os rimelig sikre på, at det er den person, som vi tror, det er, siger vagtchef Jens Claumarch.