Nyt om mand fra Stauning Havn: - Vi er næsten 100 procent sikre

Det var et borgertip, der sendte Midt- og Vestjyllands Politi i den rigtige retning i identificeringen af den mand, der blev fundet i Stauning Havn.

Midt- og Vestjyllands Politi føler sig næsten helt sikre på at have identificeret den mand, der fredag formiddag blev fundet død i Stauning Havn.

quoteVi er næsten 100 procent sikre.

Jens Claumarch, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Identificeringen er blevet mulig, fordi flere borgere reagerede på, at politiet bad om hjælp i sagen. Det var derfor et tip fra en borger, der ledte politiet på det rigtige spor.

- Det er den, der peger os i den rigtige retning. Så forfølger vi de spor, og så er der flere andre ting, der falder i hak. Vi er næsten 100 procent sikre, siger vagtchef Jens Claumarch.

Tidligere truffet af politiet

Manden, som politiet hentyder til, har tidligere været impliceret i en periode, hvor politiet har været indblandet.

- Der er en borger fra området, der ringer og siger, at han har haft en episode i februar med en mand, der har været inde på hans bopæl. Der har vi (politiet, red.) været tilstede, truffet personen og registreret ham. Ud fra beskrivelsen, som vi udsender, mener borgeren godt, at det kan være ham fra episoden, siger vagtchefen.

Ud fra det tip begyndte Midt- og Vestjyllands Politi at lede i egne systemer, og det er hertilhørende indikationer, der gør, at identifikationen er tæt på fuldendt.

Manden, som politiet mener, der er tale om, er ikke dansk statsborger. Derfor kan den endelige identifikation tage et stykke tid.

- Vi skal have nogen, der kan genkende ham, noget DNA, nogle fingre, noget tænder eller noget. Og det kan godt tage noget tid. Men der er så mange indikationer og løse ender, der binder sammen nu, at vi føler os rimelig sikre på, at det er den person, som vi tror, det er.

Intet tyder på forbrydelse

Da manden blev fundet død i Stauning Havn fredag morgen, understregede politiet, at der var tale om et ’mistænkeligt dødsfald’.

Men den udmelding er der nu kommet yderligere meldinger om. Der afvises indtil videre, at der har været tale om en forbrydelse.

- Der er ikke noget, der tyder på det. Vi havde det, der hedder en findestedsundersøgelse dernede i går med en læge, og der var ikke noget, der sandsynliggjorde at der lå en forbrydelse til grund for det her, siger Jens Claumarch.

Identifikation skal fastlægges

Det næste skridt i sagen for Midt- og Vestjyllands Politi er at få fastlagt, hvem manden præcist er.

- Nu står den her endelige genkendelse. Først skal der være et ligsyn på mandag, og så beslutter man så, om der skal være en obduktion. Så må man eventuelt via andre instanser – forsøge at få bekræftet den identitet, som vi tror, det er, siger Jens Claumarch.

Når det arbejde er fuldført, kan pårørende blive underrettet. Men det er en proces, der kan tage uger eller måneder, udtaler Jens Claumarch, og derfor meldes intet ud, før de er helt sikre på mandens identitet.

Midt- og Vestjyllands Politi er tæt på at have identificeret manden, der blev fundet død i Stauning Havn. Se indslag om sagen her.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.