Danmarks dyreste fodboldteenager om skifte: Kan blive rigtig stort

Andreas Poulsen fra Ikast blev tirsdag Danmarks dyreste teenager solgt til en udenlandsk klub. Nu handler det om spilletid.

Andreas Poulsen (i midten) i kamp for FCM mod Randers FC. 13 kampe nåede han for de midtjyske ulve inden skiftet til Tyskland. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Læs også FCM scorer 35 millioner på teenager-salg

Andreas Poulsen var onsdag tilbage i Ikast. Sent tirsdag kom han hjem fra Tyskland, hvor han har skrevet under på en femårig kontrakt.

- Det er selvfølgelig stort. Vi sad derinde og skulle skrive en masse papirer under, og da vi så var færdige med det, gik der bare et sus gennem kroppen. Dér kunne man godt mærke, at nu har man skrevet under på noget, der kan blive rigtig stort, forklarer Andreas Poulsen til TV MIDTVEST.

Ifølge FC Midtjylland bliver han den dyreste danske fodboldteenager nogensinde. 35 millioner i første omgang - potentielt 50 i løbet af de fem år, kontrakten varer. Ikke så ringe endda med tanke på Michael Laudrup, Nicklas Bendtner og Christian Eriksen, som alle drog afsted, mens de var purunge.

Andreas Poulsen underskrev tirsdag en femårig kontrakt med Borussia Mönchengladbach. Foto: Privatfoto

- Hvis jeg kommer til at slå igennem i sådan en stor klub, så har jeg lige pludselig alle muligheder, og det er jeg sindssygt glad for og stolt over, uddyber Poulsen.

Nu skal FC Midtjylland altså skiftes ud med Borussia Mönchengladbach. En klub, hvor Allan Simonsen blev Europas spiller i 1977.

Far: Lang vej endnu

Mange millioner og tilskuerkapacitet på 54.000 på hjemmebane. Det er stort.

- FC Midtjylland er ved at være en stor klub her i Danmark, men Borussia Mönchengladbach er meget større, siger Andreas Poulsens far, Allan Poulsen.

-  Men det er jo ikke sådan, at vi jubler og skriger over det. For der er jo lang vej endnu, inden han endeligt slår igennem.

Læs også FC Midtjylland sælger teenager til Gladbach i rekordsalg

Forældrene var med i Tyskland, da kontrakten skulle underskrives. Men efter sommer bliver det på egen hånd for teenageren.

- Min første drøm nu her er nok at komme ind og spille en kamp og mærke stemningen, afslutter han.

Andreas Poulsen har spillet 13 kampe for FC Midtjyllands førstehold.