Frivillige får VM til at glide

Flere end tusind arbejdsfolk og frivillige knokler bag kulisserne til VM i ishockey.

Nicolaj Binderup er en af de frivillige, der får VM i Ishockey til at glide. Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

VM-toget kører i fuld fart, og der er allerede blevet afviklet de første mange kampe. Men for at VM-toget kan køre på højtryk, er der stor brug for de mange frivillige. Faktisk 550 styks for at være helt præcis.

En af dem, der har valgt at hjælpe til helt uden betaling under hele VM, er Nicolaj Binderup fra Fyn. Han har nemlig påtaget sig opgaven for at passe på VM-maskotten Duckly.

- At være værter for et VM – det skal jeg da være så tæt på som overhovedet muligt, siger Nikolaj Binderup.

Læs også Cykelpoliti møder ishockeyfans i øjenhøjde: - Vi får taget mange selfies

Sammen med de ansatte er de over 500 frivillige, som Nicolaj Binderup, helt uundværlig. Det er dem, der får det hele til at glide. 

- Uden de frivillige ville det blive en helt anden oplevelse, hvis det overhovedet kunne lade sig gøre, siger Pia Worm, der er projektleder ved Frivilligcentret.

Jannik Jørgensen er en del af teamservice, som servicerer ishockeyspillerne. Her iblandt den sursøde tjans at vaske spillernes tøj.

- Der er jo noget lidt specielt ved at stå med Connor McDavids trøje fra Canada, siger Jannik Jørgensen.

Specielle opgaver

Der skal mange dele til at få det store VM-tog til at køre. En af de mere specielle er systuen, hvor spillernes trøjer bliver skabt. 

- Vi har omkring 600 spilletrøjer, som vi skal have navne på under turneringen, siger Arno Ende, som er skrædder ved International Ice Hockey Federation.

Læs også Herning-drenge nyder VM-hjemmebanen: - Vi havde ikke set den komme

- Det er interessant, fordi nogle gange ved vi, hvem der skal spille, før spillerne selv ved det.

Det er de færreste som klager over det gode vejr, men bag Boxen giver det alligevel ekstra arbejde til de folk, der skal sørge for at holde banen på de minus 6 grader.

- Det er et problem, når ventilationen ikke kan holde det under de tyve grader. Men vi lægger lidt mindre vand på og høvler lidt mere. Så det skal nok gå, siger Stefan Forselius, der er ismand hos AST.

Kæmpe hockey-fan

Knap så cool, men mere berørt er frivillig Gunnar Thomsen fra Tjørring. Han har været fan af Herning Blue Fox siden 1973. Under VM har han fået nøglen til noget af det allerhelligste.

Læs også Lønninger i millionklassen: Så meget tjener de danske ishockeystjerner

- Vi har kamppuckene. Det er jo rigtigt fedt. Man kommer så tæt på banen og ser alle de store ishockeyspillere. Det er helt vildt, siger Gunnar Thomsen.

Gunnar Thomsen tropper troligt op hver eneste dag under hele VM.

- Det er så godt. Man glemmer alt derhjemme, så det er konen, der kommer til at passe haven, siger Gunnar Thomsen.

Det her med VM og Is i Boxen er nok ikke lige et minde, der tør op foreløbig for Gunnar Thomsen og de mange andre, der også får det til at glide bag banderne.

Kamppuckene bliver set godt efter af den VM-frivillige Gunnar Thomsen. Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

02:48

Flere end tusind arbejdsfolk og frivillige knokler bag kulisserne til VM i ishockey.

Luk video