Cykelpoliti møder ishockeyfans i øjenhøjde: - Vi får taget mange selfies

Midt- og Vestjyllands Politi har indsat en cykelpatrulje ved VM i ishockey. Det giver mulighed for at møde fansene på en helt anden måde, fortæller betjentene selv.

Politibetjentene Asbjørn Risbjerg Grell og Simon Huus patruljerer på cykel omkring Boxen under VM i ishockey. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Der bliver ikke taget nogen sikkerhedsmæssige chancer ved VM i ishockey i Herning.

Læs også Ensom kuffert sender bombehund i aktion ved ishockey-VM

Tungt bevæbnede politifolk patruljerer blandt tilskuere i fanzonen foran Boxen med skarpladte maskinpistoler, og tasker, jakker og kroppe bliver visiteret grundigt.

Årsagen er simpel: Politiet er i forhøjet beredskab under verdensmesterskabet, der er et potentielt terrormål, mens mennesker fra hele verden er samlet til den enorme begivenhed.

Men midt i alvoren er der også plads til smil. Det er Midt- og Vestjyllands cykelpolitipatrulje med til at sørge for.

- Vi skal være tryghedsskabende ligesom alle de andre betjente, der er til stede ved VM, forskellen er bare, at vi har mulighed for at møde folk i øjenhøjde. Vi møder folk med god humor, og hvis der er nogle, som vil have taget en selfie, så får de lov til det, fortæller politibetjent Asbjørn Risbjerg Grell, der sammen med sin kollega Simon Huus, patruljerer på cykel i området omkring Boxen.

En roligan får sig et billede med Midt- og Vestjyllands Politi inden Danmarks kamp mod Canada. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Jeg tror, folk er glade for, at vi gider stille op til selfies, så jeg kan ikke se nogen grund til ikke at gøre. Så vi har fået taget masser af selfies med folk fra mange lande, lyder det.

- Kan se voldsomt ud med maskinpistoler

Midt- og Vestjyllands Politi har indtil videre haft et roligt VM. Ude foran Boxen er der foreløbigt kun foretaget én anholdelse. Her fik en særdeles beruset mand fra Letland lov til at sove rusen ud på politistationen i Holstebro.

- Der har ikke været de store problemer herude, så vi hyggesnakker med folk og kommer med gode råd og viser vej, forklarer Asbjørn Risbjerg Grell.

Politiet har lettere ved at skabe dialog med VM-tilskuerne, når de patruljerer på cykel. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Simon Huus tilføjer:

- Folk kommer simpelthen og siger direkte til os, at det er rart, vi er her. Det kan godt se voldsomt ud, når de andre betjente kommer gående med maskinpistoler.

-  Der er måske lidt mere distance til de betjente, der har den store udrustning på. Overfor os foregår det hele med et glimt i øjet, siger Simon Huus.

Cykelbetjentene er på arbejde frem til VM afslutning i Herning den 17. maj.

Roligans i munter VM-snak med politiet. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST