Lønninger i millionklassen: Så meget tjener de danske ishockeystjerner

​Flere af de danske landsholdsstjerner spiller til dagligt i de bedste ligaer i verden, og det kan ses på deres løn.

Frans Nielsen fra Herning er den bedst betalte ishockeyspiller i den danske landsholdstrup. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

At det er store sportsstjerner, der løber rundt på isen i Herning under VM i ishockey vidner tunge lønninger i den grad om.

Læs også Cykelpoliti møder ishockeyfans i øjenhøjde: - Vi får taget mange selfies

Lønninger, som mange af de danske landsholdsspillere henter fra nogle af sportens mest prominente ishockeyadresser ude i verden – blandt andet verdens stærkeste ishockeyliga, NHL, i USA.

TV MIDTVEST har kigget nærmere på de fem bedst betalte spillere på det danske ishockeylandshold. Fælles for dem alle er, at de tjener lige så gode penge som nogle af verdens mest profiterede atleter.

5. Peter Regin, Jokerit (Finland) – 4,4 millioner kroner

  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

32-årige Peter Regin fra Herning spiller til dagligt i finske Jokerit i verdens næststærkeste ishockeyliga, KHL.

Her tjener han 4,4 millioner kroner om året, og dermed er han faktisk den bedst betalte sportsudøver i hele Finland på tværs af sportsgrene. Det viste en opgørelse foretaget af det finske medie Hufvudstadsbladet tilbage i efteråret 2017.

I Finland har ishockeysporten større status end eksempelvis fodbold, hvilket er én af forklaringerne på, at den danske ishockeyspiller topper den finske lønningsliste.

Peter Regin har, før han skiftede til Jokerit i 2015, spillet flere sæsoner i NHL på holdene Ottawa Senators, New York Islanders og Chicago Blackhawks.

4. Jannik Hansen, San Jose Sharks (USA) – 15,6 millioner kroner

  Foto: ELSA / Ritzau Scanpix

Jannik Hansen blev sent færdig med slutspillet i NHL, og derfor støder han først til det danske landshold nu.

Men selvom han endnu ikke har været i aktion for Danmark ved VM i Herning endnu, så klemmer han sig direkte ind på listen over de helt dyre spillere i den danske trup.

32-årige Jannik Hansen tjener 15,6 millioner kroner om året i San Jose Sharks, hvor han har været på kontrakt siden 2014-2015-sæsonen. Hansens aftale har over fire år en samlet værdi på 62 millioner kroner.

3. Mikkel Bødker, San Jose Sharks (USA) – 25 millioner kroner

  Foto: Jan Korsgaard / Ritzau Scanpix

Ligesom Jannik Hansen er Mikkel Bødker også først nu blevet en del af landsholdstruppen, fordi slutspillet i USA skulle spilles færdigt.

28-årige Mikkel Bødker har en fireårig kontrakt i San Jose Sharks til en værdi af i alt 100 millioner kroner.

Det betyder, at Mikkel Bødker kan hæve 25 millioner kroner om året i NHL-klubben på sin nuværende kontrakt.

2. Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs (USA) – 31,3 millioner kroner

  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der er masser af Herning-drenge på det danske landshold, og målmand Frederik Andersen, der spiller i Toronto Maple Leafs, er ingen undtagelse.

Den 28-årige Herning-målmand har været ejet af den canadiske NHL-klub siden 2016, og han vil være det frem til 2021. Over fem år kommer Frederik Andersen til at tjene 156,7 millioner kroner.

Det giver en årsløn på intet mindre end 31,3 millioner kroner.

1. Frans Nielsen, Detroit Red Wings (USA) – 32,9 millioner kroner

  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Øverst på listen over landsholdets mest løntunge danskere finder vi 34-årige Frans Nielsen, som også er fra Herning.

Med en årsløn på 32,9 millioner kroner vil Frans Nielsen have tjent 197,5 millioner kroner på sin seksårige kontrakt i Detroit Red Wings, når den udløber i 2022.

Inden den danske topspiller skiftede til Detroit i 2016, spillede han 10 sæsoner for New York Islanders, som han kom til i 2007 som den første dansker i NHL nogensinde.