Verhagen tiltalt for voldtægt, røveri og flugt fra politiet

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod den 26-årige fodboldspiller.

Vold, tvang, voldtægt, uberettiget videooptagelse af samleje, trusler, vidnetrusler, røveri og flugt fra politiet.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har nu rejst tiltale mod den skandaleombruste fodboldspiller Bernio Verhagen. Der er tale om i alt ti forhold i anklageskriftet, hvoraf størstedelen er fundet sted i Viborg.

Ifølge anklageskriftet skal han flere gange i løbet af efteråret 2019 have begået vold mod sin kæreste. Det er den samme kvinde, som han er tiltalt for at have voldtaget.

Anklagemyndigheden går efter en fængselstraf på flere år.

- Der er øget fokus på personligfarlig kriminalitet. Vedrørende voldtægtsforholdet er der sket en skærpelse, så strafferammen er på to år og seks måneder. I forhold til at stikke af fra politiet, så kan det give op til fire måneder, siger anklageren i sagen, Katrine Melgaard.

Ifølge Verhagens forsvarer, Lars Thousig, så nægter han sig skyldig i alle forhold undtagen flugten fra politiet. 

Stak af fra politiet

Hollandske Bernio Verhagen, der tidligere har været tilknyttet klubben Viborg FF, blev anholdt 26. november efter tumult i en kiosk i Viborg.

Der blev han varetægtsfængslet. Ved en fristforlængelse blev han varetægtsfængslet i yderligere fire uger og sigtet for vold mod sin ekskæreste. 

Kort før anholdelsen var han blevet fyret fra fodboldklubben Viborg FF. Det skete, fordi klubben mener, at den var blevet udsat for bedrageri, den har indgået en aftale med Verhagen under falske forudsætninger. Dette er dog ikke en del af anklageskriftet.

Efter fristforlængelsen den 16. december stak 26-årige Verhagen af fra politiet i Holstebro. Han blev fundet i Holstebro samme aften.

Sagen kører i retten i Viborg mellem den 28. og 30. april. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.